VanGuard ETF’s

VanGuard exchange-traded funds (ETF’s) zijn een klasse van fondsen die door VanGuard worden aangeboden. Op de beurs verhandelde fondsen combineren de diversificatie van beleggingsfondsen met een lager vereiste investering. VanGuard biedt ook realtime prijzen. ETF’s worden op dezelfde manier verhandeld als individuele aandelen.

VanGuard ETF's uitgelegd

Er zijn momenteel meer dan 50 beursgenoteerde VanGuard-fondsen die, net als alle andere aandelen, worden verhandeld op de Amerikaanse beurzen, zoals de NYSE of NASDAQ. Hun onderliggende indexen bestrijken zowel individuele sectoren, zoals materialen en energie, als nationale en internationale indexen.

De VanGuard ETF’s stonden voorheen bekend als VanGuard Index Participation Receipts (VIPERS). In hun huidige vorm streven Vanguard ETF’s ernaar hun onderliggende indexen zo nauwkeurig mogelijk te volgen en de flexibiliteit van intraday-handel te bieden. Door deze klasse van goedkope fondsen te ontwikkelen, probeerde VanGuard zijn langdurige leiderschap in de passieve beheermarkt naar de ETF-ruimte te brengen.

ETF’s kunnen duizenden aandelen of obligaties in één fonds hebben, dus ze bieden meer flexibiliteit voor portefeuilles. Ze bevatten alle voordelen van een indexfonds, maar bieden de individuele belegger meer controle.

Geschiedenis van VanGuard

Vanaf de start in 1975 onderscheidt VanGuard zich als een heel ander soort beleggingsonderneming. VanGuard is opgericht op een eenvoudig maar revolutionair idee: een beleggingsfonds mag geen externe eigenaren hebben. Oprichter John C. Bogle heeft VanGuard gestructureerd als een beleggingsfonds dat eigendom is van een klant*, zonder externe eigenaren die winst willen maken.

Dit raamwerk heeft hun leiderschapsteam en crew in staat gesteld om hun klanten op de eerste plaats te zetten bij al hun beslissingen en om de investeringskosten voortdurend te verlagen. Hun lage kosten zijn een belangrijke factor geweest in de consistent sterke prestatie van hun fondsen in de loop van de tijd. De structuur van VanGuard blijft uniek in de branche. Vandaag de dag worden ze algemeen erkend als een leider in goedkope beleggingen en een standvastige pleitbezorger voor de belangen van alle beleggers.

Navigeren door een veelheid aan investeringskeuzes en focus behouden te midden van onvoorspelbare markten kan moeilijk zijn. Aangezien miljoenen investeerders en adviseurs Vanguard zijn gaan vertrouwen, blijft hun logo een geschikte metafoor voor een bedrijf met een niet-aflatende toewijding aan zijn missie.

VanGuard ten opzichte van andere instanties

Wanneer je bij VanGuard belegt, krijg je een krachtige combinatie: geweldige voordelen ter ondersteuning van een groeiende portefeuille en voordelige investeringsopties waarmee je meer kunt behouden van wat van jou is. Naarmate jouw VanGuard-accounts groeien, groeit ook jouw toegang tot meer persoonlijke aandacht, lagere kosten en andere speciale voordelen.

Commissievrije transacties, je betaalt geen commissie wanneer je een VanGuard beleggingsfonds of ETF (exchange-traded fund) in jouw VanGuard-account koopt of verkoopt, online of per telefoon. En jouw online transacties voor niet-Vanguard ETF’s zijn ook commissievrij. Minimale investeringen, begin met beleggen in VanGuard-beleggingsfondsen met slechts 1.000 dollar. Of koop een VanGuard ETF® voor slechts de prijs van één aandeel.

Aandelen of ETF's kopen? Start met Freedom24!

Voor- en nadelen

Voordelen

 • ETF’s bieden blootstelling aan een verscheidenheid aan aandelen, obligaties en andere activa, meestal tegen minimale kosten.
 • ETF’s nemen het giswerk weg bij beleggen in aandelen. Ze stellen beleggers in staat om de marktprestaties in de loop van de tijd te evenaren, die historisch gezien vrij sterk waren.
 • ETF’s zijn meer liquide (gemakkelijk te kopen en verkopen) dan beleggingsfondsen. Online brokers maken het gemakkelijk om ETF’s te kopen of verkopen met een simpele muisklik.
 • Het kan buitengewoon ingewikkeld zijn om in individuele obligaties te beleggen, maar een obligatie-ETF kan het vastrentende deel van jouw portefeuille heel gemakkelijk maken.

Nadelen

 • Omdat ETF’s een divers assortiment aandelen bezitten, hebben ze niet zo veel rendementspotentieel als het kopen van individuele aandelen.
 • ETF’s zijn vaak goedkoop, maar niet gratis. Als je zelf een portefeuille van individuele aandelen koopt, hoef je geen beheerskosten te betalen.

VanGuard high dividend ETF

VanGuard High Dividend Yield ETF streeft ernaar de prestaties te volgen van een referentie-index die het beleggingsrendement meet van gewone aandelen van bedrijven die worden gekenmerkt door hoge dividendrendementen.

Gerelateerd: Beste dividend ETF’s

Beleggen in ETF's doe je zo

 • Open een effectenrekening.
 • Kies jouw eerste ETF’s.
 • Laat jouw ETF’s het harde werk voor je doen.

Stap 1: Open een effectenrekening.

Je hebt een effectenrekening nodig voordat je ETF’s kunt kopen of verkopen. De meeste online brokers bieden nu commissievrije aandelen- en ETF-transacties aan, dus de kosten zijn geen belangrijke overweging. De beste manier van handelen is om de functies en het platform van elke broker te vergelijken. 

Als je een nieuwe belegger bent, is het misschien een goed idee om een broker te kiezen die een uitgebreid scala aan educatieve functies biedt, zoals TD Ameritrade (NASDAQ:AMTD), E*Trade (NASDAQ:ETFC) of Schwab (NYSE :SCHW), maar er zijn verschillende andere uitstekende makelaars om uit te kiezen.

Stap 2: Kies jouw eerste ETF's.

Voor beginners zijn passieve indexfondsen over het algemeen de beste keuze. Indexfondsen zijn goedkoper dan hun actief beheerde tegenhangers, en de realiteit is dat de meeste actief beheerde fondsen hun referentie-index in de loop van de tijd niet verslaan.

Met dat in gedachten is hier een lijst met ETF’s en een korte beschrijving van waarin elk belegt, voor beginners die net beginnen met het opbouwen van hun portefeuilles:

ETF-voorbeelden: 10 van de beste ETF’s voor beginners:

 • VanGuard S&P 500 ETF (NYSEMKT:VOO) — Grote Amerikaanse bedrijven
 • Schwab U.S. Mid-Cap ETF (NYSEMKT:SCHM) — Middelgrote Amerikaanse bedrijven
 • VanGuard Russell 2000 ETF (NYSEMKT:VTWO) — Kleinere Amerikaanse bedrijven
 • Schwab International Equity ETF (NYSEMKT:SCHF) — Grotere niet-Amerikaanse bedrijven
 • Schwab Emerging Markets Equity ETF (NYSEMKT:SCHE) — Bedrijven uit landen met opkomende economieën
 • VanGuard High-Dividend ETF (NYSEMKT:VYM) — Aandelen die bovengemiddelde dividenden uitkeren
 • Schwab U.S. REIT ETF (NYSEMKT:SCHH) — Vastgoedbeleggingstrusts
 • Schwab U.S. Aggregate Bond ETF (NYSEMKT:SCHZ) — Obligaties van alle verschillende variëteiten en looptijden
 • VanGuard Total World Bond Fund (NASDAQ: BNDW) — Bevat zowel internationale obligaties als Amerikaanse obligaties van verschillende lengtes en looptijden.
 • Invesco QQQ Trust (NASDAQ: QQQ) – Volgt de Nasdaq-100 Index, die zwaar is op technologie- en andere groeiaandelen. 

Je ziet misschien dat deze lijst voornamelijk bestaat uit VanGuard en Schwab. Daar is een goede reden voor: beide zijn toegewijd om Amerikanen tegen minimale kosten toegang tot de aandelenmarkt te bieden, dus ETF’s van beide behoren tot de goedkoopste in de branche.

Stap 3: Laat jouw ETF's het harde werk voor je doen.

Het is belangrijk om in gedachten te houden dat ETF’s over het algemeen zijn ontworpen als onderhoudsvrije beleggingen. Nieuwere beleggers hebben de slechte gewoonte om hun portefeuilles veel te vaak te controleren en emotionele, reflexmatige reacties te geven op grote marktbewegingen. 

In feite presteert de gemiddelde fondsbelegger in de loop van de tijd aanzienlijk slechter dan de markt, en overtrading is de belangrijkste reden. Dus als je eenmaal aandelen van een aantal geweldige ETF’s hebt gekocht, is het beste advies om ze met rust te laten en ze te laten doen waarvoor ze bedoeld zijn: uitstekende investeringsgroei produceren over een lange periode.

GerelateerdBeste ETF’s

Belangrijkste leerpunten

 • VanGuard exchange-traded funds (ETF’s) zijn een klasse van fondsen die door VanGuard worden aangeboden.
 • De onderliggende indexen van Vanguard bestrijken zowel individuele sectoren, zoals materialen en energie, als nationale en internationale indexen.
 • ETF’s kunnen duizenden aandelen of obligaties in één fonds hebben, dus ze bieden meer flexibiliteit voor portefeuilles.
 • De ETF’s van Vanguard worden beheerd door portfolioprofessionals en zijn commissievrij.
5/5
5/5
5/5
4.5/5
4.5/5