Wat is een Online Effectenrekening?

Een online effectenrekening is een portefeuille van contanten en effecten op een online handelsplatform. Beleggers kunnen online brokers gebruiken in plaats van conventionele financiële adviseurs om aandelen, obligaties, indexfondsen, ETF’s, opties, cryptocurrencies en andere activa te kopen en verkopen.

Eenvoudig een effectenrekening openen

Kies een broker

Vind de juiste broker voor jouw handelsstrategie (wij raden DEGIRO aan!)

Geld storten

Stort eenvoudig geld via een tal van betalingsmethodes!

Zoek aandeel

Vind het aandeel binnen het handelsplatform

Handelen in aandeel

Start met handelen in Shell aandelen!

Aandelen of ETF's kopen? Start met DEGIRO!

Hoeveel Geld Heb ik Nodig om een ​​Online Effectenrekening te Openen?

Sommige online brokers hanteren minimale stortingsbedragen om een live trading account te openen. Deze stortingsminima variëren van enkele honderden tot enkele duizenden euro’s. Bij de beste online brokers die we hier hebben vermeld, kun je echter al een account openen zonder dat er een minimumsaldo vereist is (met uitzondering van Saxo Bank en Plus500).

Hoe Open ik een Online Effectenrekening?

Om een ​​online effectenrekening te openen hoef je tegenwoordig alleen maar de website van een online broker te bezoeken en wat gegevens in te vullen. Elke broker heeft zijn eigen proces voor het openen van een live trading account dat volledig online kan worden voltooid.

Wel zal je mogelijk bepaalde documenten moeten uploaden zoals een foto van een rijbewijs, paspoort of identiteitsbewijs. Zodra je eenmaal een account hebt aangemaakt, kan je geld op je aandelen trading account storten met iDEAL, Visa, MasterCardm PayPal, Neteller of Skrill.

Wat Voor Soort Online Effectenrekening Moet ik Openen?

Wat voor soort online brokerage-account je precies moet openen om aandelen te verhandelen, hangt af van je persoonlijke financiële doelen. Als het bijvoorbeeld je doel is om te sparen voor je pensioen, dien je een lange-termijs beleggingsrekening met belastingvoordelen te overwegen, zoals een account bij DEGIRO waar je investeert in ETF’s.

Als je echter juist wil speculeren op de koersen van aandelen, cryptocurrencies en andere assets, dan kun je beter een CFD trading account openen bij Plus500. Deze rekeningen kunnen overigens nog steeds worden gebruikt om te beleggen voor je pensioen en voor doelen die je voor die tijd, maar wel op langere termijn wilt bereiken.

Moet ik een Cash-rekening of een Margin-rekening Openen?

Als je een ervaren belegger bent en actief op de markten wilt handelen, kan je overwegen een margin-rekening te openen in plaats van een cash-rekening. Met margin-rekeningen kan je met meer geld beleggen dan dat je daadwerkelijk op je beleggingsrekening hebt gestort door gebruik te maken van hefboomwerking of leverage.

Als je handelt met dit geld, een proces dat margehandel wordt genoemd, kun je zowel je winsten als verliezen vergroten. Als je nog relatief nieuw bent in beleggen en niet van plan bent je account regelmatig in de gaten te houden, is het meestal het beste om bij een cash-rekening te blijven. (Mede door het grote risico dat leverage trading en margehandel met zich meebrengt).

Welke Informatie heb ik Nodig om een ​​Online Effectenrekening te Openen?

Effectentoezichthouders eisen dat alle online brokers voor aandelen hun klanten kennen, zelfs online internetbrokers. Om een ​​account te openen, moet je dus informatie verstrekken zodat het bedrijf weet wie je bent en hoeveel ervaring je hebt met beleggen. Dit wordt ook wel een KYC-procedure genoemd en wellicht ben je hier al bekend mee van diverse cryptocurrency exchanges.

Naast je naam, geboortedatum, postadres en burgerservicenummer moet je mogelijk de volgende persoonsgegevens verstrekken:

  • Jaarinkomen en vermogenssaldo
  • Je ervaring met beleggen (producten, tijd, en bedragen)
  • Beleggingsdoelstellingen
  • Risicotolerantie

Wat is een Demo Handelsrekening?

Een demo handelsrekening is een nep-beleggingsrekening waarmee gebruikers investeringen kunnen doen zonder echt geld te riskeren. Het account volgt de echte markt en laat gebruikers zien hoe hun investeringen zouden hebben gepresteerd als ze daadwerkelijk hadden geïnvesteerd.

Daarnaast kun je een demo aandelenaccount gebruiken om trading strategieën mee uit te testen en om bekend te raken met het handelsplatform van de broker die het account aanbiedt.

Waar kun je allemaal een effectenrekening openen?

Open een effectenrekening bij één van deze brokers

5/5
4.5/5
4.5/5
4.5/5