Beste aandelen 2024

Op zoek naar de beste aandelen van 2024? Neem eens een kijkje naar verschillende nieuwe aandelen (IPO’s). Een beursintroductie (Initial Public Offering, IPO) verwijst naar het proces van het aanbieden van aandelen van een particuliere onderneming aan het publiek in een nieuwe aandelenuitgifte. Een IPO stelt een bedrijf in staat kapitaal aan te trekken van publieke investeerders.

Wat is een beursintroductie (IPO)?

De overgang van een particuliere naar een openbare onderneming kan een belangrijk moment zijn voor particuliere investeerders om de winst uit hun investering volledig te realiseren, aangezien dit doorgaans een uitgiftepremie omvat voor huidige particuliere investeerders. Ondertussen kunnen publieke investeerders ook deelnemen aan het aanbod.

 • Een beursintroductie (IPO) verwijst naar het proces van het aanbieden van aandelen van een particuliere onderneming aan het publiek in een nieuwe aandelenuitgifte.
 • Bedrijven moeten voldoen aan de vereisten van beurzen en de Securities and Exchange Commission (SEC) om een ​​IPO te houden.
 • IPO’s bieden bedrijven de mogelijkheid om kapitaal te verkrijgen door aandelen via de primaire markt aan te bieden.
 • Bedrijven huren investeringsbanken in om op de markt te komen, de vraag te meten, de IPO-prijs en datum vast te stellen, en meer.
 • Een IPO kan worden gezien als een exit-strategie voor de oprichters en vroege investeerders van het bedrijf, waarbij ze de volledige winst uit hun privé-investering halen.

Best value-aandelen

Waarde beleggen is een op factoren gebaseerde beleggingsstrategie waarbij aandelen worden gekozen waarvan je denkt dat ze worden verhandeld voor minder dan wat ze intrinsiek waard zijn, meestal door de verhouding tussen de prijs van het aandeel en één of meer fundamentele bedrijfsstatistieken te meten. Een algemeen aanvaarde waardemaatstaf is de koers-winstverhouding (P/E). Waarde beleggers zijn van mening dat als een bedrijf goedkoop is in vergelijking met zijn intrinsieke waarde (in dit geval gemeten aan de hand van de K/W-verhouding), de aandelenkoers sneller kan stijgen dan die van anderen, aangezien de prijs weer in lijn komt met de waarde van het bedrijf.

Dit is de top vijf van aandelen in alle sectoren met de beste waarde, de snelste groei en het meeste momentum:

 1. UWM Holdings Corp. (UWMC)
 2. Qurate Retail Inc. (QRTEA)
 3. Sage Therapeutics Inc. (SAGE)
 4. Athene Holding Ltd. (ATH)
 5. Annaly Capital Management Inc. (NLY)

1. UWM Holdings Corp.

UWM Holdings is een houdstermaatschappij die, via dochterondernemingen, afsluitdocumentatie voor woninghypotheken verzekert en verstrekt. UWM claimt een gemiddeld hypotheekproces van 17 dagen, vergeleken met een sectorgemiddelde van 45 tot 60,2. 

Het bedrijf meldde dat het netto-inkomen in het tweede kwartaal van 2021 kelderde, terwijl de productie met 90% op jaarbasis (YOY) steeg. De daling van het nettoresultaat was deels het gevolg van een aanzienlijke daling van de reële waarde van hypotheekservicerechten.

2. Qurate Retail Inc.

Qurate Retail is een e-commerceservicebedrijf dat 218 miljoen huishoudens bereikt en opereert via zeven retailmerken, waaronder QVC, HSN, Zulily en Frontgate. Het werkt samen met televisienetwerken, e-commercesites en streaming-diensten, sociale pagina’s, mobiele apps en gedrukte catalogi om video- en digitale handelsservices te bieden.

3. Sage Therapeutics Inc.

Sage Therapeutics is een biofarmaceutisch bedrijf dat behandelingen ontwikkelt voor aandoeningen van het centrale zenuwstelsel, waaronder schizofrenie en depressieve stoornis. Eén van de vlaggenschipgeneesmiddelen van het bedrijf is Zulresso, dat wordt gebruikt voor de behandeling van postpartumdepressie bij volwassenen. 

Voor het tweede kwartaal van 2021 rapporteerde Sage afnemende nettoverliezen en een groei van 50,9% YOY in productinkomsten. Het bedrijf kondigde ook aan dat Zuranolone, dat in ontwikkeling is, de status van doorbraaktherapie heeft gekregen van de FDA voor de behandeling van depressieve stoornissen.

4. Athene Holding Ltd.

Athene Holding is een verzekeringsholding die wereldwijd uitgifte-, herverzekerings- en andere diensten levert met betrekking tot pensioenspaarproducten. Het bedrijf rapporteerde een explosieve groei van de netto-inkomsten en inkomsten in het tweede kwartaal van 2021.

5. Annaly Capital Management Inc.

Annaly Capital Management is een gediversifieerd kapitaalbeheerbedrijf dat investeert in en financiert residentiële en commerciële activa. Haar beleggingsstrategieën omvatten door hypotheek gedekte effecten, residentieel en commercieel onroerend goed en kredietverlening op de midden-markt. Het bedrijf heeft ongeveer 93 miljard dollar aan totale activa.

Snelst groeiende aandelen

Dit zijn de topaandelen, gerangschikt volgens een groeimodel dat bedrijven beoordeelt op basis van een 50/50-weging van hun meest recente driemaandelijkse YOY-percentage omzetgroei en hun meest recente driemaandelijkse groei van de YOY-winst per aandeel (EPS).

Zowel omzet als winst zijn kritische factoren voor het succes van een bedrijf. Daarom maakt het rangschikken van bedrijven op slechts één groeimaatstaf een rangschikking vatbaar voor de boekhoudkundige anomalieën van dat kwartaal (zoals wijzigingen in de belastingwetgeving of herstructureringskosten) waardoor het ene of het andere cijfer niet representatief kan zijn voor het bedrijf in het algemeen. Bedrijven met een driemaandelijkse winst per aandeel of een omzetgroei van meer dan 2500% werden uitgesloten als uitschieters.

 1. Freeport-McMoRan Inc. (FCX)
 2. Ross Stores Inc. (ROST)
 3. Louisiana-Pacific Corp. (LPX)
 4. ConocoPhillips (COP)
 5. Chipotle Mexican Grill Inc. (CMG)

1. Freeport-McMoRan Inc.

Freeport-McMoRan is een toonaangevend internationaal mijnbouwbedrijf met aanzienlijke reserves aan koper, goud en molybdeen. Het bedrijf heeft vestigingen in Noord- en Zuid-Amerika en in Indonesië.

2. Ross Stores Inc.

Ross Stores exploiteert off-price kleding- en woonaccessoireswinkels. De nettowinst van Ross groeide met meer dan 22 keer op jaarbasis tot 494,3 miljoen dollar dankzij een sterke omzetgroei in het tweede kwartaal van 2021 als gevolg van de stijgende vraag van klanten en stimuleringsbetalingen van de overheid.

3. Louisiana-Pacific Corp.

Louisiana-Pacific Corp. maakt bouwmaterialen en bewerkte houtproducten. Het bedrijf levert ommanteling, gevelbekleding en sierlijsten met georiënteerde strengen, I-balken, gelamineerd fineerhout en soortgelijke producten. Het exploiteert 25 fabrieken in de VS, Canada, Chili en Brazilië.

4. ConocoPhillips

ConocoPhillips richt zich op de exploratie en productie van olie en aardgas en is actief in 15 landen. Het produceert ruwe olie, bitumen, aardgas, aardgasvloeistoffen en vloeibaar aardgas. Het bedrijf biedt werk aan ongeveer 10.300 werknemers.

5. Chipotle Mexican Grill Inc.

Chipotle Mexican Grill bezit en exploiteert een keten van restaurants die burrito’s, bowls, taco’s en salades serveren. Voor het tweede kwartaal van 2021 rapporteerde Chipotle een stijging van 31,2% op jaarbasis in vergelijkbare restaurantverkopen, evenals een sterke groei in digitale verkoop. Digitale verkoop was goed voor bijna de helft van de totale omzet voor het kwartaal.

Nederlandse aandelenbeurs

Euronext Amsterdam (EURONEXTAMS), voorheen bekend als de Amsterdam Stock Exchange, is de enige beurs in Nederland. Het werd opgericht in 1602 en wordt beschouwd als de oudste ter wereld. De beurs heeft haar hoofdkantoor in Amsterdam, de hoofdstad van het land en de dichtstbevolkte gemeente, dat ook een belangrijk internationaal financieel centrum is. 

Het fuseerde in het jaar 2000 met de Beurs van Brussel en de Beurs van Parijs om de pan-Europese beurs Euronext te vormen, die momenteel de grootste beurs in continentaal Europa is. EURONEXTAMS staat onder toezicht van de Autoriteit Financiële Markten (AFM) en is onderworpen aan zowel E.U. en Nederlandse regelgeving. Alle transacties worden verwerkt via een handelssysteem genaamd Universal Trading Platform (UTP), dat zal worden vervangen door een nieuw multi-market platform genaamd Optiq. Het bevat 169 bedrijven met een totale marktkapitalisatie van € 937 miljard en herbergt ook obligaties en ETF’s.

Onder de noteringen bevinden zich bekende en actief verhandelde bedrijven zoals AkzoNobel, ING groep, Philips, Royal Dutch Shell en Unilever. De belangrijkste aandelenindex is de AEX-index, een naar kapitalisatie gewogen index die is samengesteld uit de 25 grootste beursgenoteerde ondernemingen en algemeen wordt erkend als de referentie-index voor de Nederlandse aandelenmarkt. Gerelateerde indices zijn de AMX-index, die de prestaties van 25 mid-cap aandelen volgt, en de AEX GR, een bruto totaal rendement index die de vermogenswinsten van de AEX-bedrijven in de tijd volgt. 

Alle onderdelen worden gescreend op geschiktheid en jaarlijks beoordeeld, maar er is ruimte voor driemaandelijkse snelle inschrijvingen of vervangingen. EURONEXTAMS beheert verschillende indices die de prestaties van nationale sectoren en industrieën weerspiegelen. Nederlandse aandelen zijn ook opgenomen in verschillende Europese indices, zoals de Euronext 100-index, die de prestaties van de grootste en meest liquide Europese aandelen volgt.

Hoe beginnen op de aandelenmarkt?

Veel mensen willen graag in aandelen beleggen, maar weten niet goed hoe of waar ze moeten beginnen. Online beleggen in aandelen is natuurlijk handig, maar hoe weet je welke aandelen je moet kiezen? 

Een manier om je voeten nat te maken, is door meer ervaren investeerders te kopiëren. Probeer het nu met CopyTrader van eToro. 67% van de rekeningen van particuliere beleggers verliest geld bij het handelen in CFD’s bij deze aanbieder. 

Je moet overwegen of je het hoge risico kunt lopen om jouw geld te verliezen.

Gerelateerd: Beste dividend aandelen

5/5
5/5
5/5
4.5/5
4.5/5