Beste brokers 2023

Wanneer je wilt handelen in beleggingsproducten als CFD’s, aandelen of bijvoorbeeld (digitale) valuta, heb je een account nodig bij een broker. Er zijn diverse brokers actief in Nederland, wat het soms best lastig kan maken om een weloverwogen keuze te maken. Welke broker sluit het beste aan, op de producten waarin jij wilt kunnen handelen?

Wat is de beste broker?

Dit artikel zet de beste brokers van dit moment voor je op een rijtje. Daar je mogelijk al snel meer een paar honderd euro of meer wilt kunnen handelen, is het cruciaal dat een broker betrouwbaar is. Je moet er niet aan denken, dat je geen toegang meer hebt tot je account bij de broker! De beste brokers uit dit artikel staan te boek als zeer betrouwbaar. 

Bekijk hieronder een overzicht van de top 5 beste brokers in Nederland op dit moment. Het aanmaken van een account bij deze brokers is heel eenvoudig. Houd er rekening mee, dat je een verificatieproces moet doorlopen. Dit is een gebruikelijke stap, om witwassen tegen te gaan. Na dit proces kun je direct beginnen met de handel in verschillende soorten beleggingsproducten.

Gerelateerd: Beste aandelen apps

Investeren via de beste brokers

5/5
5/5
4.5/5
4.5/5
4.5/5

#1: DeGiro

Naast eToro is ook DeGiro een populaire broker in Nederland. DeGiro biedt je de mogelijkheid om te handelen in CFD’s van Europese aandelen, maar ook Amerikaanse aandelen. Denk aan aandelen als Apple, Microsoft en Google. Daarbij kun je hier handelen in turbo’s, opties en verschillende buitenlandse valuta. 

Voordeel van de diversiteit aan beleggingsproducten is het feit, dat je een fraai gediversifieerd portfolio samen kunt stellen. De kans op een groot verlies verklein je op deze manier. Je kunt DeGiro zowel op je computer, als via een app op je telefoon en tablet gebruiken. 

Andere voordelen van DeGiro zijn de lage kosten voor transacties en de zeer eenvoudige aanmeldprocedure. Zeker bij banken kan het aanmelden best ingewikkeld zijn en lang duren. Hier breekt DeGiro mee! 

#2: eToro

Een van de populairste en beste brokers in Nederland is eToro. Deze broker is niet alleen in Nederland actief, maar kent wereldwijd duizenden gebruikers. Het platform biedt verschillende voordelen voor investeerders. Denk bijvoorbeeld aan de mogelijkheid om de portefeuilles van bekende beleggers op het platform te kopiëren en in te zien.

Het biedt je als belegger de kans om de strategieën van anderen te bekijken en hier vervolgens van te leren. Ook biedt eToro een uitgebreid pakket aan instructievideo’s en handige pagina’s, waarop je meer informatie vindt over beleggen in verschillende soorten beleggingsproducten. 

De meeste mensen met een account bij eToro handelen in CFD’s. Je hebt hierbij keuze uit CFD’s van aandelen, dividend ETF’sdividend aandelen maar bijvoorbeeld ook van beleggingsfondsen

#3: BUX Zero

Bux Zero gooit het als beste broker over een hele andere boeg. Dit platform heeft geen website die je op een computer kunt bezoeken, maar werkt enkel met een app voor je telefoon of tablet. De app is heel eenvoudig te bedienen en kent een logische indeling. De verschillende aandelen en ETF’s zijn al verdeeld over verschillende categorieën. Het maakt dat je niet alleen de bekende aandelen snel vindt, maar je ook kunt oriënteren op bedrijven die je nog niet kent. 

Zoals de naam wellicht al verklapt, biedt Bux Zero je de mogelijkheid om orders te plaatsen met nul euro aan transactiekosten. Het maakt Bux Zero de beste broker voor een beginnende belegger. Zeker bij kleine bedragen wil je zo min mogelijk betalen voor de transacties die je uitvoert.

Immers, de transactiekosten gaan ten koste van het rendement wat je over een investering behaalt. Bij een transactie zonder transactiekosten voert Bux Zero deze in sommige gevallen uit aan het eind van de dag. Nadeel hiervan kan zijn dat je de aandelen niet altijd tegen de laagste prijs koopt. 

#4: BinckBank

BinckBank is een van de oudere online brokers voor de handel in aandelen,  ETF’s en bijvoorbeeld valuta. Onlangs ging BinckBank op in Saxo Bank, wat ertoe leidt dat de naam van deze broker zal veranderen. Bij BinckBank betaal je in vergelijking met de beste brokers uit dit overzicht relatief hoge transactiekosten.

Voordeel is wel, dat je als nieuwe klant direct 200 euro aan transactietegoed krijgt. Het maakt dat het beleggen voor een beginnende belegger ook bij BinckBank goedkoop kan zijn. Nadat je transactietegoed verbruikt is, betaal je bij een order voor de aan- of verkoop van aandelen al snel negen euro aan transactiekosten.

Belangrijk voordeel van BinckBank, straks Saxo Bank, is dat het platform tal van tools biedt om aandelen te analyseren. Des te duurder het pakket wat je bij BinckBank afneemt, des te meer tools heb je tot je beschikking. Als beste broker biedt BinckBank je ook de mogelijkheid om geld te laten beleggen. 

Let op, dit is pas mogelijk vanaf 15.000 euro. De handel in CFD’s is bij BinckBank niet nodig. Het toont aan, dat het handelsplatform zich voornamelijk richt op de meer ervaren belegger met een groter besteedbaar vermogen. Om te kunnen handelen in bijvoorbeeld opties dien je vooraf een korte test te doen bij BinckBank. Dit beschermt je tegen grote verliezen als gevolg van het niet volledig begrijpen van beleggingsproducten. 

Binck Bank logo

#5: Mexem

De top 5 van de beste brokers in Nederland maken we compleet met online broker Mexem. Ten opzichte van eToro en bijvoorbeeld DeGiro is het een iets minder bekende broker. Het komt mede door het feit, dat Mexem pas in 2018 op de Nederlandse markt verscheen.

Mexem biedt je de mogelijkheid om op meer dan 100 verschillende beurzen wereldwijd te handelen in aandelen, CFD’s en futures. Ook de handel in valuta en verschillende grondstoffen is mogelijk op dit platform.

Mexem is niet de beste broker voor een beginnende belegger, daar het platform lastiger werkt dan de andere platforms uit dit overzicht. Heb je het platform eenmaal onder de knie, dan profiteer je van diverse rapportagemogelijkheden. Het helpt je het opgebouwde portefeuille goed in de gaten te houden en tijdig te anticiperen op veranderingen in de markt.

Ook het feit dat Mexem in Cyprus gevestigd is kan door sommigen als nadeel worden beschouwen. Veel investeerders zoeken naar de beste online brokers met een hoofdkantoor in Nederland of bijvoorbeeld Duitsland.

Mexem logo

Beste brokers Nederland

Investeren via de beste brokers

5/5
5/5
4.5/5
4.5/5
4.5/5