Goedkope aandelen [Aandelen onder 10 euro]

Goedkope aandelen kunnen erg aantrekkelijk lijken, maar zijn ze dit ook? In de wereld van het beleggen lijken de goedkope aandelen een vorm van aandelen die erg ondergewaardeerd is. Aangezien er veel goedkope aandelen te vinden zijn, lijkt het een optie die niet altijd de moeite waard is om in te beleggen, maar dit kan het wel zijn.

Om je een beeld te geven van hoe je dit het beste aan kunt pakken, gaan wij je op weg helpen met de goedkoopste aandelen. Dit zijn allemaal goedkope aandelen met potentie. In een top 10 gaan wij je helpen om een beetje overzicht te krijgen. Dit met nog meer nuttige informatie ga je in dit artikel lezen.

Eenvoudig aandelen kopen

Kies een broker

Vind de juiste broker voor jouw handelsstrategie (wij raden DEGIRO aan!)

Geld storten

Stort eenvoudig geld via een tal van betalingsmethodes!

Zoek aandeel

Vind het aandeel binnen het handelsplatform

Handelen in aandeel

Start met handelen in Shell aandelen!

Aandelen of ETF's kopen? Start met DEGIRO!

Waarom goedkope aandelen?

Er zijn een aantal redenen waarom het beleggen in goedkope aandelen een goede optie kan zijn om voor te kiezen. Bedrijven doen aandelen natuurlijk niet voor niets voor een lage prijs weg. Er is altijd wat aan de hand binnen een bedrijf. In de meeste gevallen is dit een markt(aandeel) dat aan het krimpen is of dat ze flinke schulden hebben.

Hier zitten een aantal voordelen en nadelen aan. Het risico met deze aandelen is vrij groot. Het lijkt direct erg verleidelijk om voor goedkope aandelen te kiezen, maar overweeg de risico’s eerst goed voordat je hiervoor gaat kiezen. Bij goedkope aandelen is het belangrijk om een goede overweging te maken, want een verkeerde investering kan helemaal verkeerd uitpakken.

Als een bedrijf met goedkope aandelen er weer bovenop weet te komen, is de kans groot dat je ineens een enorme stijging in waarde gaat zien voor het aandeel, maar het kan ook de andere kant op gaan. Als dit het geval is, is de kans groot dat je je geld kwijt bent. Hierbij moet je denken aan het faillissement van een bedrijf. Bij te hoge schulden kan dit bijvoorbeeld het geval zijn.

De beste goedkope aandelen 2024

Om je een beetje op weg te helpen met het vinden van de beste ongewaardeerde aandelen, hebben we hieronder een lijst gemaakt van de beste goedkope aandelen. Dit zijn zowel aandelen onder 1 euro als aandelen onder 10 euro. Aangezien er een groot aanbod aan low cap aandelen te vinden is, kun je hierdoor wat meer duidelijkheid krijgen.

Hieronder staat een lijst met de beste goedkope aandelen van 2024:

  1. ITM Power plc
  2. SunLink Health Systems, Inc
  3. finnCap Group plc
  4. Venture Life Group plc
  5. Rolls-Royce Holdings Plc
  6. BP plc
  7. Renewi
  8. KPN
  9. Smiths News
  10. Aegon

Let op! Wij geven geen financieel advies.

ITM Power

ITM Power is een bedrijf dat gefocust is op het ontwerpen, produceren en verkopen van systemen voor de opslag van waterstof. Dit is een interessante sector, want voor in de toekomst kan hier enorm veel vraag naar komen. Tot nu toe is de vraag naar waterstof steeds verder aan het stijgen. Dit komt vooral door de grote vraag naar duurzame energie.

ITM Power is nu volop bezig met het investeren en innoveren van nieuwe technologie met betrekking tot waterstof. Een goed voorbeeld van de innovatie is bijvoorbeeld de PEM-elektrolyzers waar ze mee bezig zijn. Deze leveren groene waterstof op met zuurstof als enig bijproduct. Dit kan erg interessant zijn binnen de sector.

SunLink Health Systems

SunLink Health Systems is een bedrijf dat in bezit is van meerdere ziekenhuizen en apotheken. Om door te groeien heeft het bedrijf een groot stuk grond gekocht om op uit te breiden. Een paar jaren geleden crashte de koers ineens met een daling van ruim 400% in waarde.

Ondanks het slechte verleden lijkt het bedrijf er nu weer een beetje bovenop te komen. Dit jaar is het bedrijf weer progressie aan het boeken op de koers, terwijl het er vorig jaar slecht uitzag.

finnCap Group

finnCap Group is een broker die zich gespecialiseerd heeft in midden- en kleinbedrijven in Nederland. Door zorgvuldig management hebben ze de afgelopen tijd een flinke groei hebben gerealiseerd.

Het bedrijf overkoepelt drie merken, waarbij één gericht broker is, de tweede corporate finance regelt en de laatste gericht is op duurzaamheid en de CO2-footprint. Binnen deze merken zijn ze hard bezig met ontwikkelingen en innovatie.

Venture Life Group

Venture Life Group is een bedrijf dat zich gefocust heeft op het ontwikkelen, produceren en vervoeren van gezondheids- en zelfverzorgingsproducten. Het bedrijf heeft de hele tijd een gezonde groei meegemaakt, maar door de angst voor recessie en een negatief beurssentiment is de koers compleet gecrasht.

Het lijkt er niet op dat de koers voor dit bedrijf weer gaat crashen. Vanwege de constante ontwikkelingen en blijvende prestaties lijkt het er niet op dat er op korte termijn iets fout gaat bij dit bedrijf. Dit kan het onderzoeken waard zijn.

Rolls-Royce Holdings

Rolls-Royce Holding is een bedrijf dat gespecialiseerd is in het ontwerpen, produceren en marketen van motoren voor de luchtvaart, scheepvaart en energiesector. Het eerdere moederbedrijf is al een keer failliet gegaan en met deze lage koers lijkt het erop dat Rolls-Royce Holdings dit ook gaat doen, maar dit lijkt aan de andere kant ook niet het geval te zijn.

De laatste tijd heeft het bedrijf steeds meer progressie gemaakt. De Engelse regering ziet er ook veel potentie in, want ze steunen het project om kleine modulaire reactoren te bouwen om kernenergie aan het land te leveren. Dit soort projecten kunnen de succesformule voor het bedrijf bieden.

BP

BP is één van de grote onafhankelijke aardoliemaatschappijen van de wereld. Het bedrijf is een beetje weggespeeld door de concurrentie, waardoor de koers compleet gecrasht is. Ze laten tot nu toe een stabiele stijging zien.

Renewi

Renewi is een internationaal recycling bedrijf dat afval omzet tot nieuwe producten. Het is een koploper in de markt, maar desondanks de verhoogde vraag hebben de aandelen lage waardes.

KPN

Een bijzonder aandeel in deze lijst is KPN. De laatste jaren is KPN door de concurrentie een beetje uit het veld geslagen. Dit haalt niet weg dat het een enorm bedrijf is dat over de hele wereld telecommunicatiediensten levert. Hiermee zijn ze de laatste jaren vrij stabiel gebleven.

Smiths News

Smiths News is een bedrijf dat nieuwsbladen en tijdschriften over de hele wereld produceert en uitgeeft. Het is niet geheel duidelijk waarom dit aandeel zo’n lage waarde heeft, maar ze lijken vrij stabiel te presteren.

Aegon

Aegon is een bedrijf dat bezig is binnen de financiële sector. Hierbij moet je denken aan hypotheekverstrekkingen, verzekeringen en pensioenen. Aegon lijkt veel progressie te maken de laatste jaren, waardoor het één van de lage aandelen met veel potentie kan zijn.

Waar op letten bij goedkope aandelen?

Bij goedkope aandelen is het erg belangrijk om op een aantal punten te letten. Deze aandelen kunnen erg voordelig lijken, maar er zitten flinke risico’s aan verbonden. Het kan misschien lijken als een koopje, maar net als in de echte wereld zit er meestal een addertje onder het gras.

De risico’s zijn bij het kopen van goedkope aandelen enorm. Dit zorgt ervoor dat goedkope aandelen met potentie vinden nog best een lastige klus kan zijn. Met de bovenstaande lijst kunnen we je enigszins op weg helpen, maar uiteindelijk is het belangrijk om je eigen keuze te maken. Daarom hebben we hieronder nog een aantal punten staan waar je op kunt letten bij het kopen van goedkope aandelen.

Doe onderzoek naar een goedkoop aandeel

Voordat je goedkope aandelen kopen gaat, is het belangrijk om uitgebreid onderzoek te doen naar het aandeel. Er is eigenlijk altijd een reden waarom een aandeel zo goedkoop is gemaakt. Het vinden van goedkope aandelen is niet zo moeilijk, maar het vinden van goede goedkope aandelen wel.

Analyseer een goedkoop aandeel goed voordat je deze koopt. Hierdoor kun je het risico beter overzien en kun je zelf een voorspelling maken of het de moeite waard is of niet. Dit maakt dat je een weloverwogen keuze kunt maken

Weet het verschil tussen goedkope aandelen en ondergewaardeerde aandelen

Een ander belangrijk punt is het verschil tussen goedkope aandelen en ondergewaardeerde aandelen. Je kunt misschien weten waarom een aandeel goedkoop is, maar dit maakt het niet direct de moeite waard om in te beleggen. Maak daarom een uitgebreid onderscheid tussen goedkope en ondergewaardeerde aandelen. De ondergewaardeerde aandelen zijn bijna altijd de moeite waard om in te beleggen, maar goedkope aandelen zijn dit zeker niet altijd.

Strategisch beleggen

Goedkope aandelen kunnen een onderdeel zijn van je strategie bij het beleggen. Als je de juiste selecteert, kan dit grote koerswinst opleveren, maar een gefaalde poging kun je al je geld mee kwijt zijn. Daarom is strategisch beleggen zo belangrijk. Goedkope aandelen biedt voor de ene persoon een stabiele basis voor het beleggen, terwijl dit voor de ander geen optie is.

Kijk daarom wat je zelf fijn vindt en blijf strategisch. Kies voor een bepaalde strategie en probeer deze ook aan te houden. Voor de meest succesvolle beleggers is dit dé manier waarop ze succes hebben geboekt. Kijk daarom goed welke strategie je kunt gebruiken en leer deze te gebruiken. Hierdoor zul je het meeste succes zien.

Conclusie

Goedkope aandelen kunnen de moeite waard zijn als je een overwogen investering maakt. Als je dit niet doet, kan het nadelig uitpakken. Doe daarom goed vooronderzoek voordat je gaat investeren in de aandelen. Door de hoge risico’s die aan goedkope aandelen zitten, is het niet altijd de moeite waard.

Goedkope aandelen kopen bij een broker

5/5
4.5/5
4.5/5
4.5/5