Dow Jones koers

Dow Jones Index

De Dow Jones Industrial Average (DJIA) meet de dagelijkse koersbewegingen van 30 grote Amerikaanse bedrijven op de Nasdaq en de New York Stock Exchange. De componenten zijn gekozen uit alle belangrijke sectoren van de economie, met uitzondering van de transport- en utiliteitsindustrie.

Wat is de Dow Jones index?

Wat is de Dow Jones precies? De Dow Jones Industrial Average groepeert de prijzen van 30 van de meest verhandelde aandelen op de New York Stock Exchange (NYSE) en de Nasdaq. Het is een index die beleggers helpt de algemene richting van de aandelenkoersen te bepalen.

Dow Jones aandelen populair vandaag

Benieuwd naar wat er momenteel allemaal gaande is op de aandelenmarkt? Bekijk hier links de grootste stijgers in het groen en de grootste dalers in het rood. Rechts vind je de aandelen met het hoogste handelsvolume van vandaag.

Stijgers en dalers vandaag

Hoogste volume vandaag

Eenvoudig beleggen op de Dow Jones - stappenplan

Kies een broker

Vind de juiste broker voor jouw handelsstrategie (wij raden DeGiro aan!)

Geld storten

Stort eenvoudig geld via een tal van betalingsmethodes!

Zoek aandeel

Vind het aandeel binnen het handelsplatform

Handelen in aandeel

Start met handelen in Shell aandelen!

Aandelen of ETF's kopen? Start met DeGiro!

Ontstaan van de index

De DJIA werd in mei 1896 opgericht door Charles Dow en zijn zakenpartner Edward Jones. Twee jaar eerder, vóór de oprichting van de DJIA, ontwikkelde Charles Dow zijn eerste aandelenindex, de Dow Jones Transportation Average (DJTA), de meest erkende graadmeter van de transportsector in de Verenigde Staten. De eerste componenten van de DJIA waren voornamelijk industriële bedrijven die verband hielden met gas, suiker, tabak, spoorwegen en olie. De DJIA weerspiegelt de prestaties van 30 aandelen van toonaangevende Amerikaanse blue-chipbedrijven.

Hoe werkt de Dow Jones beurs?

De Dow Jones Industrial Average, of kortweg de Dow, is een manier om de algemene richting van de aandelenmarkt te meten. Het omvat de prijzen van 30 van de meest actief verhandelde aandelen. Wanneer de Dow stijgt, wordt deze als bullish beschouwd en doen de meeste aandelen het meestal goed. Wanneer de Dow daalt, is deze bearish en verliezen de meeste aandelen doorgaans geld. Je kunt aandelen in de Dow kopen via Exchange Traded Funds (ETF’s). Je kunt echter niet rechtstreeks in de Dow Jones Industrial Average beleggen, omdat het slechts een index is.

Openingstijden

De reguliere handelsuren voor de Amerikaanse aandelenmarkt, inclusief de New York Stock Exchange (NYSE) en de Nasdaq Stock Market (Nasdaq), zijn van 9.30 uur tot 16.00 uur. Paastijd op weekdagen (behalve beursvakanties). Op vervroegde sluitingsdagen, meestal vlak voor of vlak na een marktvakantie, eindigt de reguliere aandelenhandel om 13.00 uur ET.

Dow Jones koersen vandaag (realtime)

Hieronder kun je de Dow Jones koers bekijken in realtime met verschillende informatie zoals de laatste slotkoers, het handelsvolume en meer. Meer weten over een aandeel? Klik op de naam van het aandeel!

Naam Exchange Laatste slotkoers Datum Verschil vorige slotkoers Volume Open Hoogste Laagste

Beleggen op de Dow Jones

Er zijn verschillende redenen om te overwegen te beleggen in de Dow Jones. De belangrijkste reden is dat als je onnodig risico wilt verkleinen, je moet zorgen voor een goede spreiding.

Het voordeel van beleggen in de Dow Jones ten opzichte van het kopen van een individueel aandeel is dat je een veel betere spreiding hebt.

Bekijk hieronder andere beurskoersen:

Investeren via de beste brokers

5/5
5/5
5/5
4.5/5
4.5/5

Vragen over de Dow Jones

De volledige naam is de Dow Jones Industrial Average.

In de Verenigde Staten heeft de Dow Jones zijn thuisbasis.

De DOW-index is samengesteld uit de top 30 grootste Amerikaanse bedrijven die op de NYSE genoteerd staan, waaronder Apple, Microsoft en Coca Cola.

De werktijden strekken zich uit van half tien ‘s ochtends (15:30 GMT) tot vier uur ‘s middags (22:00 GMT).

Als je wilt beleggen in de Dow Jones, is het essentieel om een betrouwbare broker te kiezen en wij zouden DeGiro aanbevelen.