Koers Dow Jones Aandelen

Dow Jones Index

Wat is de Dow Jones precies? De Dow Jones Industrial Average groepeert de prijzen van 30 van de meest verhandelde aandelen op de New York Stock Exchange (NYSE) en de Nasdaq. Het is een index die beleggers helpt de algemene richting van de aandelenkoersen te bepalen.

Stijgers & dalers Dow Jones

Hoogste volume 24 uur

Inhoud

Bekijk Real-Time Dow Jones aandelen koersen

Dow Jones Aandelen overzicht

Naam Exchange Laatste slotkoers Datum Verschil vorige slotkoers Volume Open Hoogste Laagste

Ontstaan Dow Jones

De DJIA werd in mei 1896 opgericht door Charles Dow en zijn zakenpartner Edward Jones. Twee jaar eerder, vóór de oprichting van de DJIA, ontwikkelde Charles Dow zijn eerste aandelenindex, de Dow Jones Transportation Average (DJTA), de meest erkende graadmeter van de transportsector in de Verenigde Staten. De eerste componenten van de DJIA waren voornamelijk industriële bedrijven die verband hielden met gas, suiker, tabak, spoorwegen en olie. De DJIA weerspiegelt de prestaties van 30 aandelen van toonaangevende Amerikaanse blue-chipbedrijven.

Beleggen op de Dow Jones

De Dow Jones Industrial Average, of kortweg de Dow, is een manier om de algemene richting van de aandelenmarkt te meten. Het omvat de prijzen van 30 van de meest actief verhandelde aandelen. Wanneer de Dow stijgt, wordt deze als bullish beschouwd en doen de meeste aandelen het meestal goed. Wanneer de Dow daalt, is deze bearish en verliezen de meeste aandelen doorgaans geld.

De Dow Jones Index

De Dow Jones Industrial Average (DJIA) meet de dagelijkse koersbewegingen van 30 grote Amerikaanse bedrijven op de Nasdaq en de New York Stock Exchange. De componenten zijn gekozen uit alle belangrijke sectoren van de economie, met uitzondering van de transport- en utiliteitsindustrie.

Dow Jones aandelen kopen

Je kunt aandelen in de Dow kopen via Exchange Traded Funds (ETF’s). Je kunt echter niet rechtstreeks in de Dow Jones Industrial Average beleggen, omdat het slechts een index is.

Dow Jones openingstijden

De reguliere handelsuren voor de Amerikaanse aandelenmarkt, inclusief de New York Stock Exchange (NYSE) en de Nasdaq Stock Market (Nasdaq), zijn van 9.30 uur tot 16.00 uur. Paastijd op weekdagen (behalve beursvakanties). Op vervroegde sluitingsdagen, meestal vlak voor of vlak na een marktvakantie, eindigt de reguliere aandelenhandel om 13.00 uur ET.