Beste aandelen apps 2024

Winstgevend beleggen vereist dat je een bemiddelingsservice gebruikt die aansluit bij jouw beleggingsdoelen, educatieve behoeften en leerstijl. Vooral voor nieuwe investeerders kan het selecteren van de beste online effectenmakelaar die aan jouw behoeften voldoet, het verschil betekenen tussen een opwindende nieuwe inkomstenstroom en frustrerende teleurstelling.

Online broker app gebruiken

Hoewel er geen onfeilbare manier is om beleggingsrendementen te garanderen, is er een manier om jezelf voor te bereiden op succes door de online brokerage te selecteren die het beste bij je behoeften past.

 • Toegang tot de financiële markten is gemakkelijk en goedkoop dankzij een verscheidenheid aan kortingsbrokers die via online platforms werken.
 • Verschillende online brokers zijn geoptimaliseerd voor een ander type klant, van beginnende buy-and-hold-beginners op lange termijn tot actieve en geavanceerde daghandelaren.
 • Het kiezen van de juiste online broker vereist enige zorgvuldigheid om het meeste uit jouw geld te halen.

Bekijk hieronder een overzicht van de 5 beste online broker apps:

5/5
5/5
5/5
4.5/5
4.5/5

Wat zijn investeringsapps?

Investeren in de aandelenmarkt was nog nooit zo eenvoudig. De meeste handelsfirma’s bieden nu apps aan waarmee je kunt beleggen en jouw bezit kunt volgen terwijl je onderweg bent. Als je op de aandelenmarkt wilt beleggen in individuele aandelen of in gediversifieerde beleggingsfondsen moet je je aanmelden bij een beleggingsplatform. En het goede nieuws is dat het gemakkelijker is dan ooit om aan de slag te gaan en jouw prestaties bij te houden. De meeste investeringsplatforms bieden nu apps voor jouw telefoon of tablet, waarmee je vanuit de palm van jouw hand een account kunt openen, handelen en jouw investeringen kunt volgen.

Apps voor microbeleggen

Apps voor microbeleggen lijken de nieuwste trend in de beleggingswereld. En het is logisch waarom zoveel mensen ze gebruiken. Met een slimme app voor beleggen kun je jouw aankopen afronden naar de euro en het extra wisselgeld op een effectenrekening stoppen. Als je je dag kunt beginnen met een latte en een bijdrage aan je toekomst, waarom niet? Het voelt goed, je bespaart geld zonder er zelfs maar aan te denken! Maar hoeveel impact zal dat zakgeld op de lange termijn hebben? Laten we eens nader bekijken wat micro-beleggen is, waarom het een populaire beleggingsoptie is geworden en of het al dan niet een onderdeel van jouw beleggingsstrategie moet zijn.

Micro-investeringsapps

Met micro-investeringsapps kunnen gebruikers kleine bedragen sparen en investeren. Meestal maakt de app het opslaan gemakkelijk. Wanneer je een betaalpas aansluit, kan een micro-beleggen-app jouw aankopen naar de euro afronden of automatische overboekingen voor je doen.

Met apps voor micro-investeringen kun je dat extra geld in aandelen beleggen. De meeste brengen ofwel kosten in rekening voor transacties of bieden gratis transacties aan totdat jouw account een bepaald bedrag bereikt, zoals €5.000. Enkele voorbeelden van investeringsapps zijn platforms zoals Peaks, Stash en Robinhood.

Waarom microbeleggen?

Microbeleggen maakt het vrij eenvoudig om hier en daar een paar euro te besparen. Het is een set-it-and-forget-it-benadering. Het vereist geen strategische besparingen, in plaats daarvan maakt het gebruik van kleingeld dat je na het werk op jouw aanrecht zou kunnen gooien. Dat is zeker weinig moeite.

Je hoeft ook niet veel te hebben om te beginnen. Je kunt beginnen met het investeren van het kleingeld dat overblijft van jouw ochtend latte! Het wordt niet veel eenvoudiger dan dat, als gemak is wat je zoekt.

10 beste apps voor aandelen

Het vinden van de beste beurs-app als Nederlandse belegger kan een moeilijk proces zijn. Vooral degenen die Nederlandse aandelenhandelaren accepteren en waarmee je aandelen kunt verhandelen op jouw iOS- of Android-apparaat. Maak je geen zorgen, we hebben je gedekt!

We hebben de beste apps voor aandelenbeleggingen op een rij gezet waarmee je als Nederlandse aandelenhandelaar kunt handelen in groeiaandelen, technische aandelen, smallcap-, midcap- en largecapaandelen.

Hier is een overzicht van de top 10 beste apps voor aandelenhandel in Nederland:

 1. Freedom24 – Meest uitgebreide aandelen app voor elke soort belegger
 2. DEGIRO – Beste algemene app voor aandelenhandel in Nederland
 3. eToro – Beste app voor het handelen in aandelen
 4. BUX Zero – Beste app die alleen beschikbaar is als mobiel platform
 5. HotForex – Meest vertrouwde app voor aandelenhandel
 6. IQ Option – Ideale app voor beginnende aandelenhandelaren
 7. IC Markets – Beste app voor aandelenhandel met de laagste spreads
 8. Olymp Trade – Beste online app-ervaring voor aandelenhandel
 9. ExpertOption – Beste app voor dagelijkse aandelenbeleggers
 10. FXTM – Beste app voor online handelen in aandelen
 11. Alpari – Geweldige app voor toegewijde aandelenhandelaren

Een app kiezen

Wanneer je een investeringsplatform kiest, mag de geliktheid van hun app niet jouw eerste overweging zijn. Start met het beslissen of je wilt beleggen in kant-en-klare portefeuilles of dat je de flexibiliteit wilt om te beleggen in een breder scala aan activa. Nadat je die keuze hebt gemaakt, kijk je naar de kosten.

Als je je selectie eenmaal hebt beperkt tot een klein aantal platforms die aan je behoeften voldoen en niet te veel kosten, is er geen reden waarom je hun app niet kunt testen voordat je je vastlegt. Het openen van rekeningen is meestal vrij eenvoudig. Dus waarom zou je geen rekeningen opzetten bij een paar verschillende providers en in eerste instantie een klein bedrag inleggen en kijken hoe je het vind. Er zijn over het algemeen geen kosten verbonden aan het openen van een account. Je kunt ook enkele virtuele handels-apps uitproberen, zodat je geen echt geld in gevaar brengt.

Houd rekening met

Wat is de belangrijkste indicator waarmee een belegger rekening moet houden bij het kiezen van een aandeel? Overweeg hoe goed de prijs van het aandeel het doet in verhouding tot de winst. De P/E-ratio wordt vaak beschouwd als één van de belangrijkste overwegingen als het gaat om fundamentele analyse en waarde-beleggen. Deze verhouding kijkt naar de huidige prijs van het bedrijf en vergelijkt deze met de winst per aandeel van het bedrijf.

Kies een platform

Aandelen kopen en verkopen, futures verhandelen en beleggen in op de beurs verhandelde fondsen is niet langer de prioriteit van doorgewinterde geldschieters. De realiteit van vandaag maakt de aandelenmarkt voor bijna iedereen toegankelijk: een eerstejaarsstudent, een moeder met zwangerschapsverlof of een bejaarde. De enorme vraag naar (micro)-investeringen heeft geresulteerd in een echte boost in de branche en heeft de opkomst van talloze online brokers bevorderd. Hun variëteit kan zelfs een goed geïnformeerde geldschieter verrassen, om nog maar te zwijgen van een complete beginner.

Je zou kunnen denken dat het geen probleem is om een ​​portaal op te halen en een beleggersaccount aan te maken. De overvloed aan online investeringsplatforms kan echter een laagdrempelige truc zijn. Kiezen uit een diversiteit aan online investeringsmaatschappijen kan zowel een pijn in de nek als een echt briesje zijn. De kansen zijn gelijk. Alles hangt af van jouw aanpak of je neemt het proces serieus of laat de zaken op hun beloop. Hoewel je niet meer moet investeren dan je bereid bent te verliezen, betekent dit niet dat je het gewoon kunt laten glijden en het eerste investeringsplatform op de Google-pagina met zoekresultaten kunt kiezen.

Bekijk hieronder een overzicht van de 5 beste online brokers:

6 tips voor het kiezen van een platform

1. Prioriteer behoeften

Voordat je allemaal gaat “ok google wat is het beste investeringsplatform voor beginners”, denk na over je behoeften en maak een lijst met vereisten voor een financiële website. Je kunt het behalen van jouw beleggingsdoelen als hoogste prioriteit beschouwen of de meest gebruiksvriendelijke portal zoeken of als koninklijk persoon worden bediend. Als je eenmaal een beslissing hebt genomen, begin dan met onderzoeken.

2. Onderzoek

Als je een first-timer bent, begin dan met het graven in de basisprincipes van online brokerage. Mogelijk moet je de basisdefinities begrijpen: waar ETF, ISA en SIPP voor staan; het verschil kennen tussen aandelenhandel en valutahandel; leer de voor- en nadelen van futures. 

Blader door Investopedia, lees informatieve samenvattingen, bekijk tutorials – duik in de investeringswereld, met andere woorden. Sommige investeringsplatforms geven om hun klanten door hun eigen educatieve centra te creëren met heel veel nuttige informatie.

Doorloop de lijst met top investeringsplatforms, ze bieden meestal een kort overzicht van de specifieke kenmerken van elke broker, het prijsbeleid, voordelen en beperkingen. Dergelijke beoordelingen zijn echter behoorlijk subjectief, wat niet betekent dat #1 broker perfect bij je past. Een andere optie is om Q&A-forums zoals Quora en Reddit te scannen waar mensen hun succesvolle en minder-dan-succesvolle verhalen delen. Je zult uiteindelijk één of twee investeringsplatforms tegenkomen die het beste bij je passen.

3. Reputatie

Voor online brokers zijn een onberispelijke reputatie en goede recensies de sleutel tot succes. Bijna alle websites hebben gebieden waar mensen opmerkingen kunnen achterlaten die hun persoonlijke houding ten opzichte van een provider en zijn diensten beschrijven. Zoek daarnaast naar onafhankelijke reviews geschreven door beleggingsadviseurs van financieel analisten die diepgaand inzicht geven in alle ins en outs van een bedrijf.

4. Test de wateren

Je weet dus zeker dat jouw keuze robuust en veilig is, wat nu? Probeer jouw toekomstige partner om geld te verdienen. Je weet pas of je bij elkaar past als je de beleggingsdiensten voor het eerst gebruikt. Sommige websites zoals M1 Finance laten gebruikers gratis accounts openen, anderen zoals Robinhood bieden volledig gratis transacties aan. Het testen is essentieel voor jouw begrip van hoe een website is opgezet, welke functies je kunt gebruiken, hoe het investeringsproces is georganiseerd en hoe de hulp werkt.

5. Vergelijk kansen versus risico's

Vond je alles leuk toen je een demoversie van je online broker probeerde? Zo ja, laten we dan eens kijken naar de beleggingsmogelijkheden die je hebt en de mogelijke risico’s die je kunt dragen. Voor beginners die geen portefeuille met voorkeursactiva hebben opgebouwd, bieden nieuwe platforms voldoende kansen: aandelen, ETF’s, opties en cryptocurrency.

Professionele beleggers hebben vaak te maken met online brokers die een grote keuze aan beleggingsproducten aanbieden, zoals beleggingsfondsen, obligaties, cd’s, lijfrentes en forex valuta. Meer opties betekenen enerzijds een evenwichtiger portefeuille en anderzijds meer provisies en risico’s om met niets achter te blijven. 

Je kunt letten op kortingen en bonussen die de beste online investeringssites gebruiken om handelaren te verleiden, maar vergeet de uitstapboetes niet die je moet betalen in het geval je een platform verlaat.

6. Vraag om hulp

Zeker, elke financiële website biedt hulp bij alles, van het gebruik van een platform tot de manieren om een ​​winnende investeringsstrategie op te bouwen. Het niveau en de kwaliteit van de hulp lopen echter sterk uiteen. Websites die directe ondersteuning bieden zijn beter, oftewel live chats en terugbellen, en websites die ernaar streven de inspanningen van gebruikers bij het oplossen van verschillende taken te minimaliseren.