10 BESTE groeiaandelen 2024

Groeiaandelen zijn aandelen die je portefeuille in 2024 een flinke boost kunnen geven. Als je wilt investeren in aandelen, zijn groeiaandelen zeker de moeite waard om naar te kijken. Deze aandelen zijn voornamelijk gericht op een zo groot mogelijke groei in koerswaarde, waardoor het voor beleggers aantrekkelijk kan zijn om hierin te investeren.

De wereld van de groeiaandelen is enorm, waardoor het soms lastig kan zijn om te bepalen welke aandelen de beste groeiaandelen zijn. Daar willen wij graag bij helpen. Hieronder hebben we een top 10 gemaakt van de beste groeiaandelen om je een beeld te geven van waar je voor kunt kiezen.

Eenvoudig investeren in groeiaandelen

Kies een broker

Vind de juiste broker voor jouw handelsstrategie (wij raden DEGIRO aan!)

Geld storten

Stort eenvoudig geld via een tal van betalingsmethodes!

Zoek aandeel

Vind het aandeel binnen het handelsplatform

Handelen in aandeel

Start met handelen in Shell aandelen!

Aandelen of ETF's kopen? Start met DEGIRO!

Waarom groeiaandelen?

Groeiaandelen staan bij de meeste beleggers bovenaan het lijstje. Dit komt omdat het de bedrijven zijn waarvan verwacht wordt dat er een flinke groei gezien gaat worden de komende tijd. In de meeste gevallen zijn dit de bedrijven binnen sectoren die flink in opkomst zijn of waarin veel innovatie plaatsvindt.

Groeiaandelen hebben veel voordelen, maar het beleggen brengt ook wat meer risico’s met zich mee. Dit komt voornamelijk doordat de markt van de groeiaandelen volatieler is dan die van de waardeaandelen. Hierbij zijn groeiaandelen de beste optie voor een actieve beleggingsstrategie, maar met een passieve strategie is dit juist geen goed idee.

Veel beleggers willen op de korte termijn veel resultaat zien. Groeiaandelen zijn voor beleggingen op de korte termijn erg geschikt, maar dit brengt uiteraard ook flink wat risico’s met zich mee. Daarnaast hebben groeibedrijven in de meeste gevallen een voordeel ten opzichte van de concurrent en zijn ze scherper gefinancierd. Dit maakt dat de rente een grotere impact heeft op de koers. Dit is een groot voordeel met een positieve koers, maar een groot nadeel met een negatieve koers.

De beste groeiaandelen van 2024

Voordat je in groeiaandelen gaat beleggen, is het belangrijk om een beeld te hebben van de beste opties. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor groeiaandelen Nederland, maar dit is niet altijd de beste optie. Aangezien er veel opties te vinden zijn, is het belangrijk om een idee te krijgen van de mogelijkheden. De wereld van de groeiaandelen kan erg onoverzichtelijk zijn, vooral voor de beginners.

Om je een beetje op weg te helpen met de opties, hebben we hieronder een top 10 beste groeiaandelen van 2024 gemaakt:

  1. Amazon
  2. Constellation Energy
  3. Chipotle Mexican Grill
  4. Alphabet
  5. Eli Lilly
  6. Match
  7. Progressive
  8. SolarEdge Technologies
  9. T-Mobile
  10. United Rentals

Let op! Wij geven geen financieel advies. 

Amazon

Amazon is de grootste speler van de wereld als je het hebt over e-commerce. Dit zijn echter niet de enige activiteiten van het bedrijf. Naast e-commerce is Amazon namelijk marktleider in cloud computing, waar ze een flinke marge en een grote vraag van genieten. Amazon brengt ook geld binnen met commissies en diensten.

Zo heeft Amazon een eigen marktplaats, een eigen winkelketen (Whole Foods Market) en bieden ze abonnementen aan (Prime, Kindle Unlimited en Audible). In 2022 liep het niet helemaal lekker met de koers vanwege hoge kosten, lage winst en grote druk vanuit de concurrenten.

Ondanks de tegenslagen blijft Amazon doorvechten tot op het punt van vandaag. Door te investeren en innoveren blijft Amazon een marktleider. Amazon heeft zelf een koersdoel van 113 dollar pet aandeel, wat neerkomt op een stijging van 6% van de huidige koers. Hoe het er nu uitziet, wordt er een groei in omzet van 11,2% verwacht dit jaar.

Constellation Energy

Constellation Energy is een energiemaatschappij die stroom en aardgas levert aan Amerikaanse woningen en zakelijke klanten. Naast energie leveren, is Constellation Energy ook actief in de productie/handel van energie en het ontwikkelen van herbruikbare energiebronnen. Hierbij moet je denken aan zonne- en windenergie.

In 2022 heeft Constellation Energy flink gebruik gemaakt van de stijging van de energieprijzen. Ze heeft in deze tijd de efficiëntie flink verhoogd en haar schuld flink verlaagd. Het koersdoel van Constellation Energy is 88 dollar, wat uitkomt op een daling van 8% in de koers. Dit jaar wordt er ook een flinke omzetgroei verwacht van zo’n 13,3%.

Chipotle Mexican Grill

Chipotle Mexican Grill is een fast-food restaurant dat zich gespecialiseerd heeft in burrito’s, taco’s en andere Mexicaanse gerechten. Ze staan voornamelijk bekend om het gebruik van verse ingrediënten, duurzame werkmethoden en aanpasbare menu’s.

Kort na de pandemie heeft Chipotle laten zien dat ze zich snel kan herstellen, na het gedwongen sluiten/beperken van de restaurants. Chipotle heeft zich snel aan weten te passen aan de voorkeuren van de consument door de mogelijkheden tot bestellen en bezorgen te verbeteren, toe te voegen aan het loyaliteitsprogramma en verschillende nieuwe items op het menu te zetten.

Het koersdoel van Chipotle Mexican Grill is op het moment 1.850 dollar, wat uitkomt op een daling van 12% als je naar de huidige koers kijkt. Door experts wordt verwacht dat Chipotle in 2024 een omzetstijging van 13,3% kan realiseren.

Alphabet

Alphabet staat voornamelijk bekend als het moederbedrijf van Google, de grootste zoekmachine van de wereld. Het is daarom ook te verwachten dat het grootste gedeelte van de inkomsten van Google bij online reclame weg komen. Daarnaast houdt Alphabet zich ook bezig met andere werkzaamheden, waaronder YouTube, Gmail, Google Maps, Google Play, Google Cloud, Chrome, Waymo en Android.

In 2022 hebben we een flinke groei kunnen zien van Alphabet. Ze hebben flink weten te profiteren van de groeiende vraag naar cloud computing en innovatie binnen de ontwikkeling van AI en zelfrijdende auto’s, ondanks dat er meer druk was vanuit de concurrenten, de wetgeving en de privacy.

Het koersdoel van Alphabet is op het moment 125 dollar, wat uitkomt op een stijging van 7% ten opzichte van de huidige koers. Experts verwachten dat Alphabet dit jaar een stijging in omzet kan realiseren van 11,1%.

Eli Lilly

Eli Lilly is een bedrijf dat gefocust is op het ontwikkelen en verkopen van geneesmiddelen voor verschillende therapeutische gebieden. Het bedrijf heeft verschillende succesvolle producten de markt op weten te brengen. Hierbij moet je denken aan producten zoals Trulicity, Humalog, Alimta, Taltz en Jardiance.

In 2022 heeft Eli Lilly een flinke groei laten zien in de koers. Met name vanwege de groei in vraag naar geneesmiddelen heeft het bedrijf flinke groei gezien. Daarnaast zijn ze ook voorlopers op het gebied van het ontwikkelen van nieuwe geneesmiddelen voor onder andere Alzheimer, diabetes en kanker.

Eli Lilly heeft een koersdoel gesteld van 390 dollar, wat uitkomt op een daling van 14% ten opzichte van de huidige koers. Het wordt verwacht dat het bedrijf een omzetgroei van 19,7% gaat zien.

Match

Match is de koploper als het gaat om het online daten. Het bedrijf is in bezit van de grootste toonaangevende datingplatforms over de hele wereld. Hierbij moet je denken aan platforms als Tinder, Match.com, Plenty of Fish en Hinge.

In 2022 heeft Match al een aanzienlijke groei laten zien. Dit komt voornamelijk door de nasleep van de pandemie op het sociale leven. Daarnaast hebben ze de datingplatforms ook verbeterd en zijn ze flink bezig met de acquisitie van het Zuid-Koreaanse bedrijf Hyperconnect, een bedrijf dat gericht is op live video- en audiochatten.

Op het moment heeft Match een koersdoel van 66 dollar per aandeel, wat een stijging van 52% is ten opzichte van de huidige koers. Het wordt verwacht dat Match een omzetstijging van 11,6% gaat realiseren dit jaar.

Progressive

Progressive is de koploper binnen de autoverzekeraars in Amerika. Daarnaast bieden ze ook andere verzekeringen aan, waaronder motor-, woning-, huisdieren- en bootverzekeringen. Het bedrijf heeft een goede naam opgebouwd door klantgericht te werken en veel te innoveren.

In 2022 heeft het bedrijf een flinke groei meegemaakt, ondanks druk vanuit de concurrentie en de hoge schadeclaims. Ze heeft haar klantenbestand flink uit weten te breiden door middel van extra efficiëntie en een groter aanbod aan verzekeringen.

Het koersdoel van Progressive is op het moment 174 dollar per aandeel. Dit komt neer op een stijging van zo’n 33% voor de koers. Dit jaar wordt er verwacht dat het bedrijf een omzetstijging van zo’n 12,7% weet te realiseren.

SolarEdge Technologies

SolarEdge Technologies is een bedrijf dat actief is in de ontwikkeling van zonnepanelen en oplossingen op het gebied van zonne-energie. Hierbij produceren ze omvormers, optimisers, monitors en manieren om zonne-energie op te slaan. Daarnaast zijn ze ook bezig met het ontwikkelen van elektronica en batterijen voor elektrische voertuigen.

In 2022 is SolarEdge flink gegroeid vanwege de groeiende vraag naar zonne-energie en de verbetering van de productiemethoden. Ze zijn hard bezig met innovatie op het gebied van zonne-energie en het uitbreiden naar nieuwe markten.

Het huidige koersdoel van SolarEdge is 393 dollar per aandeel. Dit komt neer op een stijging van zo’n 48% ten opzichte van de huidige koers. De omzetgroei wordt dit jaar geschat op zo’n 22,4% ten opzichte van vorig jaar.

T-Mobile

T-Mobile is één van de grootste draadloze dienstverleners over de hele wereld. Het bedrijf biedt spraak, data en videodiensten aan voor zakelijke en particuliere klanten. Dit doen ze via hun 4G- en 5G-netwerk. Daarnaast bieden ze ook internet, streamingdiensten en prepaidkaarten.

In 2022 heeft T-Mobile een enorme groei laten zien. Ondanks de hoge druk vanuit de concurrenten en de regelgeving heeft T-Mobile flink gebruik gemaakt van de uitbreiding van het 5G-netwerk en de lancering van nieuwe producten/diensten. Ook hebben ze gebruik gemaakt van Sprint, dat ze in 2020 al overgenomen hebben.

T-Mobile heeft een koersdoel van 175 dollar per aandeel gesteld. Dit is een stijging van 27% ten opzichte van de huidige koers. Experts verwachten een stijging in omzet van 3,6% dit jaar.

United Rentals

United Rentals is het grootste verhuurbedrijf van apparatuur in de wereld. Het bedrijf verhuurt verschillende soorten apparaten en machines, waaronder graafmachines, generatoren en luchtcompressors. Hierbij richten ze zich vooral op zakelijke klanten in de bouw-, industrie- en nutssector.

In 2022 heeft United Rentals ook een grote groei gezien, ondanks de impact van de pandemie op de bouw. Het bedrijf heeft flink gebruik gemaakt van de toenemende vraag naar infrastructuur. Daarnaast zijn ze efficiënter te werk gegaan en hebben ze zich gericht op het verhuren van mobiele opslagen en kantoren.

Ze hebben op het moment een koersdoel van 450 dollar per aandeel. Dit komt neer op een stijging van 1% ten opzichte van de huidige koers. Experts verwachten dat er een stijging van 4,3% in de omzet van United Rentals gaat zitten.

Een aantal handige groeiaandelen tips op een rijtje

Om je verder te helpen bij het vinden van de beste groeiaandelen, hebben we hieronder nog een aantal groeiaandelen tips voor je op een rijtje gezet:

Betaal niet te veel voor de aandelen: Aangezien je betaalt voor de groei van het bedrijf, is de winst die je kunt behalen groter, maar het risico ook. Je betaalt daarom ook snel te veel voor een groeiaandeel.

Kijk kritisch naar de groei: Het is ook belangrijk om kritisch te zijn naar de daadwerkelijke groei. Niet elk bedrijf maakt de koersverwachting ook waar. Kijk daarom altijd of de koersverwachting reëel is.

Kijk naar het marktaandeel: Groeiaandelen brengen altijd een risico met zich mee, maar door het marktaandeel te kijken, kun je een groot deel van het risico vermijden. Bedrijven met een sterk marktaandeel brengen minder grote risico’s met zich mee.

Beleggen in ETF groeiaandelen

Beleggen in ETF groeiaandelen kan ook een optie zijn als je in één keer in meerdere groeiaandelen wilt investeren. ETF groeiaandelen bieden de mogelijkheid om in één keer meerdere aandelen te kopen, waardoor het risico verder gespreid wordt. Daarbij zijn de kosten ook nog eens lager dan bij het kopen van aparte aandelen.

Het beleggen in ETF groeiaandelen brengt ook een aantal nadelen met zich mee. Doordat je in één keer in meerdere aandelen investeert, is het lastig om bij te houden welke aandelen stijgen. Daarnaast is je investering dan gebaseerd op de speculatie van een ander, waardoor je zelf minder overwogen keuzes kunt maken.

Koop eenvoudig aandelen bij één van deze brokers

5/5
5/5
4.5/5
4.5/5
4.5/5