Eindelijk weet je wat je moet doen. Je wil jouw idee nu absoluut gaan uitwerken en vertalen naar een eigen bedrijf. Dat betekent echter wel dat je ook over veel andere zaken na moet denken. Bij de oprichting van jouw bedrijf moet bijvoorbeeld ook voor een rechtsvorm worden gekozen. Als startende ondernemer kies je meestal voor een eenmanszaak of een bv. Maar waarom zou je voor een bv kiezen? Wat maakt deze rechtsvorm juist zo aantrekkelijk voor velen? Wil jij graag een b.v. oprichten bij FIRM24.com? Maar ben je nog niet geheel overtuigd? Lees dan snel verder en laat je inspireren door de bijbehorende voordelen. 

Niet persoonlijk verantwoordelijk voor gemaakte schulden 

Je moet er niet aan denken om hoge schulden te maken als ondernemer. Toch kunnen er situaties ontstaan waarbij dit onvermijdelijk is. Maar wie is dan verantwoordelijk? Als je een eenmanszaak hebt, ligt al deze verantwoording op jouw schouders. Dat betekent ook dat je privévermogen in gevaar kan komen als schuldeisers hier aanspraak op gaan doen. 

Bij een bv ligt dit anders. Jij bent in dienst van de BV. De BV heeft schulden gemaakt, jij als persoon niet. Hierdoor zorg je voor de juiste scheiding tussen privé en zakelijk en kan jouw privévermogen nooit in gevaar komen door de gemaakte schulden. 

Professionele uitstraling 

Is het je weleens opgevallen waar jij op let als je in zee wil gaan met een bedrijf? Waarschijnlijk op hoe professioneel deze overkomt en of deze betrouwbaar lijkt. Hierbij kijk je onbewust misschien ook naar de rechtsvorm. Een eenmanszaak kan namelijk relatief eenvoudig opgericht worden. Hier komen ook nauwelijks kosten bij kijken. Over een BV moet echt worden nagedacht. Als je het woordje bv dus aan jouw bedrijfsnaam kan toevoegen, zorgt dit onbewust direct voor een professionelere uitstraling. Dit kan ertoe leiden dat jouw bedrijf sneller zal groeien. Genoeg reden dus om eens advies in te winnen bij firm24.com en te onderzoeken wat de mogelijkheden zijn en of een bv ook voor jouw situatie een aantrekkelijke keuze kan zijn. 

Fiscaal aantrekkelijker bij meer winst 

Veel ondernemers beginnen ooit als eenmanszaak. Dit is fiscaal in de meeste gevallen dan ook aantrekkelijker, omdat je dan van veel fiscale voordelen voor starters kunt genieten. Maar wat als je bedrijf verder groeit? Je plotseling jaarlijks heel veel winst maakt? In dat geval moet je als eenmanszaak over het algemeen ook steeds meer belasting gaan betalen. Belastingtechnisch wordt het dan interessanter om een bv op te richten. Je boekhouder kan verschillende berekeningen uitvoeren om te kijken wat voor jou financieel het gunstigst is. 

Trek sneller investeerders aan 


Wist je dat het voor investeerders ook aantrekkelijker is om met een bv in zee te gaan? Dit komt doordat zij een passieve rol in het bedrijf kunnen spelen. Zij ontvangen aandelen ter waarde van de gedane investering. Vervolgens delen ze voor dat deel mee in de winst van het bedrijf. Dat maakt dat je meer investeerders aan kunt trekken en daarmee ook de groei van het bedrijf kunt stimuleren.