FTX is een gecentraliseerde wereldwijde cryptocurrency exchange die zich onderscheidt van zijn concurrenten door innovatieve producten aan te bieden zoals derivaten, opties en leveraged tokens. Het ondersteunt ook meer dan 300 cryptocurrencies, wat een zeer groot aantal is in vergelijking met sommige concurrenten.

FTX komt echter met risico’s die inherent zijn aan de cryptocurrency-ruimte, waaronder volatiliteit van tokens en zelfs verliezen als gevolg van hacks van exchanges. Meer mensen raken echter vertrouwd met cryptobeleggen en -handel naarmate meer bedrijven actief zijn geworden in de ruimte.

Beleggen in cryptocurrencies, Decentralized Finance (DeFi), en andere Initial Coin Offerings (ICO’s) is zeer riskant en speculatief, en de markten kunnen extreem volatiel zijn. Raadpleeg een gekwalificeerde professional voordat je financiële beslissingen neemt.

FTX app

Dit artikel is geen aanbeveling van Aandelen.net of de schrijver om te investeren in cryptocurrencies, noch kan de nauwkeurigheid of actualiteit van de informatie worden gegarandeerd.

Wie is FTX?

FTX, gevestigd op de Bahama’s, maakte in 2019 zijn intrede op de cryptocurrency-scene met het doel om ‘s werelds toonaangevende platform voor het verhandelen van tokens te worden. Nu, slechts een paar jaar na de oprichting, is het een gecentraliseerde crypto-uitwisseling van topklasse, gewaardeerd op meer dan $ 18 miljard.2

FTX biedt verschillende producten aan die zowel crypto-nieuwkomers als gesofisticeerde handelaars kunnen aanspreken. Voor nieuwe investeerders biedt FTX spothandel aan op zijn platform. Voor ervaren handelaren ondersteunt FTX de handel in futures, aandelen en leveraged tokens.

Beschikbare cryptocurrencies op FTX

FTX biedt meer dan 300 cryptocurrencies aan voor spothandel.3 Hier is een gedeeltelijke lijst van activa beschikbaar op deze beurs:

 • Bitcoin (BTC)
 • Ether (ETH)
 • Solana (SOL)
 • Litecoin (LTC)
 • Ripple (XRP)
 • Dogecoin (DOGE)

Zorg ervoor dat je FTX’s artikelen met betrekking tot vergoedingen bekijkt, aangezien er verschillende factoren zijn die jouw out-of-pocket kosten kunnen beïnvloeden.

Handelservaring

FTX biedt een grote verscheidenheid aan functies, en het erkent dat nieuwe gebruikers het moeilijk kunnen vinden om ze te vinden. Om dit aan te pakken, biedt de beurs een overzichtsgids.

Cruciale informatie wordt ook duidelijk vermeld op de FTX website. Bijvoorbeeld, voor degenen die geïnteresseerd zijn in het staken van FTX’s token, FTT, geeft de beurs beknopt de regels weer. Er wordt opgemerkt dat unstaking 14 dagen duurt, en dat tokens die worden uitgezet voor unstaking niet meetellen voor de staking beloningen. Het vermeldt ook dat gebruikers die snel willen unstaken ervoor kunnen kiezen om een vergoeding te betalen.4

Er is een overvloed aan artikelen geplaatst onder verschillende onderwerpen die FTX’s verschillende aanbiedingen, voorwaarden en regels uitleggen. Neem bijvoorbeeld margehandel. Dit is een belangrijk product voor FTX. Gezien de complexiteit van margehandel, legt FTX haar voorwaarden voor deze transacties goed uit. Een van de belangrijkste dingen die mensen die zich bezighouden met margehandel willen weten, is wat een marge-call activeert.

FTX maakt duidelijk dat de rekening van een gebruiker geliquideerd kan worden als zijn zogenaamde Margin Fraction onder zijn Maintenance Margin Fraction zakt. FTX gebruikt als voorbeeld dat de onderhoudsmarge van een klant 6% is. Als de klant 16,66x leveraged is, zal de liquidatie beginnen.5

FTX kosten

FTX heeft een gestaffelde maker/taker vergoedingenstructuur, en handelsvergoedingen variëren op basis van 30-daagse handelsvolumes. FTT-tokenhouders kunnen korting krijgen op hun platformkosten.

Hier is wat gebruikers kunnen verwachten in termen van maker/taker fees.

FTT token houders kunnen kortingen krijgen op hun platform fees. Gestaffelde kortingen zijn als volgt:

Naast de handelskosten kunnen FTX-gebruikers ook onderworpen zijn aan opnamekosten en kosten voor het verhandelen of creëren van leveraged tokens.

FTX Beveiliging

 • Een op maat gemaakte hot en cold wallet oplossing;
 • Volledige externe backing van alle hot wallet-fondsen;
 • Twee-factor authenticatie (2FA) voor elke account;
 • Optionele 2FA en wachtwoord voor crypto-opnames;
 • Relaties met toonaangevende custodians.

Een FTX-rekening openen

Het openen van een FTX-rekening is eenvoudig. De beurs leidt je stap voor stap door het proces, van het begin tot het eind.

FTX biedt industrie-standaard beveiligingsfuncties, waaronder de volgende:

Om te beginnen moet je twee keer jouw e-mailadres invoeren en een sterk wachtwoord aanmaken.

Na het opzetten van een account, vereist FTX dat nieuwe klanten hun identiteit verifiëren om crypto te verhandelen of stortingen te doen. Ongeverifieerde gebruikers kunnen gewoon inloggen op hun accounts om het platform te verkennen.

Degenen die wat basisinformatie verstrekken, waaronder volledige naam, verjaardag en land van verblijf, krijgen beperkte toegang tot het platform en zijn onderworpen aan opnamelimieten. Gebruikers die het volledige verificatieproces van FTX doorlopen, waarbij een bewijs van adres, een door de overheid uitgegeven identiteitsbewijs en gezichtsherkenning vereist zijn, krijgen de voordelen van volledige toegang tot het platform, evenals onbeperkte stortingen en opnames.

Klantenservice FTX 

FTX biedt geen 24/7 telefonische ondersteuning, noch heeft het een live chat. Klanten die hulp nodig hebben, worden aangemoedigd om tickets in te dienen via het platform. FTX geeft niet aan hoeveel tijd een lid van haar team gemiddeld nodig heeft om te reageren op een verzoek om ondersteuning.

Naast het indienen van een support ticket, kun je FTX ook bereiken via Telegram.

FTX waarschuwt dat haar Telegram groepen openbaar zijn, dus gebruikers moeten voorzichtig zijn met het delen van hun informatie.
Nogmaals, FTX heeft een uitgebreide bibliotheek van artikelen die veel van de vragen die nieuwe gebruikers over de beurs kunnen hebben, behandelen.

Klanttevredenheid

Net als bij veel andere cryptocurrency-uitwisselingen, ontvangt FTX voornamelijk negatieve beoordelingen van klanten. Op Trustpilot, bijvoorbeeld, wordt de uitwisseling beoordeeld als “slecht. “8 De klachten van gebruikers hebben voornamelijk betrekking op de klantenservice van FTX. Het gemeenschappelijke thema onder de klachten was de tijd die de klantenservice nodig had om te reageren op support tickets.

Zoals hierboven opgemerkt, geeft FTX geen specifieke termijn op voor het beantwoorden van klanten die deze tickets indienen. Sommige klanten klaagden over zeer ernstige problemen, zoals het maanden moeten wachten op de goedkeuring van hun opnameverzoek.

Positieve beoordelingen roemen de gebruiksvriendelijkheid van het FTX platform en de relatief lage opnamekosten.

Rekening Beheer FTX

Handelaren kunnen hun transacties afhandelen via FTX’s webplatform, of ze kunnen de FTX mobiele app gebruiken. Het online dashboard biedt een vergelijkbare gebruikerservaring als de FTX mobiele app. Gebruikers kunnen markten bekijken; crypto kopen, verkopen en verhandelen; hun holdings controleren; en hun rekeninginformatie bekijken.

Conclusie

In slechts een paar jaar tijd is FTX uitgegroeid tot een van de grootste en meest populaire cryptocurrency-uitwisselingen op de markt. Deze uitwisseling is ook een toonaangevende voorstander geworden van cryptocurrency-regelgeving, en FTX-functionarissen zeggen dat ze toegewijd zijn om compliant te blijven met regelgevers. Bovendien biedt FTX ook lage handelskosten en functies die zowel nieuwe beleggers als ervaren handelaren aanspreken.

Dit alles maakt FTX een solide keuze voor cryptohandelaren die op zoek zijn naar een kwaliteitsvolle, waardegedreven beurs om aan hun behoeften te voldoen.