Een bitcoin automaat fungeert eigenlijk net zoals de pinautomaten. Alleen kun je hieruit niet altijd geld trekken. Het gaat bij een bitcoin automaat meer om het kopen en verkopen van munten net zoals je dat zou doen op je laptop, pc of mobiel.  

Bitcoin ATM 

Een bitcoin is een digitale munt. Als je nu bitcoin automaat leest zal je denken dat er bitcoins uit de atm zal rollen, maar helaas is dit niet het geval. Zoals je eerder hebt gelezen zijn bitcoins digitale munten. In andere woorden kan je bitcoin niet vasthouden in je handen. Daarnaast zijn bitcoins aan veranderingen onderhevig. Dit betekent dat de waarde van bitcoin vandaag 5000 euro waard kan zijn en morgen 200 euro of omgekeerd. Dit wordt bepaald door vraag en aanbod. Bovendien zou je een heel winkel leeg kunnen kopen met slechts 1 bitcoin. Dit zijn slechts enkele redenen waarom je geen bitcoins uit de atm kunt pinnen. 

Een bitcoin atm gebruik je zo 

Wat je wel kunt doen is bitcoins kopen via een bitcoin atm. Voor het kopen en verkopen van bitcoins moet je in het bezit zijn van een mobiele telefoon. De mobiele telefoon moet over een bitcoin wallet beschikken. Deze zal vervolgens een draadloze verbinding maken met de bitcoin atm. Hierna ga je eerst je creditcard scannen. Soms word je ook verplicht om je te identificeren. Daarna stop je het geld in de automaat. Op je mobiel kun je in de wallet bekijken hoeveel bitcoins je hebt gekocht. In de ATM van Schiphol kun je bitcoin, litecoin en ethereum kopen voor een bedrag van tussen de 20 en 500 euro.  

Bitcoins verkopen 

Bij een bitcoin atm kun je ook bitcoins verkopen. Je zult dan moeten kiezen voor de optie: geld opnemen. Wilt u meer hierover lezen? Klik dan op btc automaat informatie