Bij het lezen van het kopstuk weet je al ongeveer waar dit artikel over zal gaan. Alvorens we overgaan tot welke mogelijkheden er zijn voor een crypto creditcard willen we toelichten wat een crypto credit card nu eigenlijk is. 

Wat is het? 

Het is eigenlijk een betaalkaart waarmee je betalingen kunt doen met dollars of euro’s. In de meeste gevallen hebben crypto creditcards een koppeling met de wallet. Crypto creditcards vallen allemaal onder Visa of Mastercard. Voor elke crypto creditcard zal er dus dezelfde voorwaarden en beperkingen gelden.  

Soorten platformen 

Nu dat we weten wat een crypto creditcard is zullen we kijken naar de mogelijkheden van een crypto creditcard. Zoals het reeds bekend is werken crypto creditcards samen met Visa of Mastercard. Gebruikers zullen dus ook te maken hebben met opnamelimieten en bestedingslimieten. Het bedrijfsmodel van de crypto cards zijn niet hetzelfde waardoor de betalingen van de aanbieders ook zullen verschillen.  

Er zijn 2 soorten platformen als het gaat om crypto creditcards. Bij de ene kun je de crypto creditcard koppelen aan je wallet, waarbij je zelf de beheerder bent van je wallet. Bij het andere moet je een nieuwe wallet aanmaken en is het platform degene die erover beheert.  

Aankopen doen  

Om betalingen te kunnen doen met je crypto creditcard moet er een koppeling zijn tussen wallet en creditcard. De cryptovaluta wordt vervolgens omgezet in fiatgeld zoals dollars of euro. Hier zijn er weer 2 opties. De eerste is dat je eerst de crypto omzet naar fiatgeld om er vervolgens betalingen mee te doen. Anders kun je ook direct met cryptocurrency betalen waarna dit bij elke betaling omgezet wordt naar fiatgeld. 

Je hebt je in dit artikel ingelezen wat de mogelijkheden zijn voor het gebruiken van een crypto creditcard. Wil je meer informatie verschaffen over de crypto creditcards. Ga dan naar https://cryptocreditcard.nl/.