Een van de gevestigde geautomatiseerde crypto handelsplatformen in de niche, TradeSanta, heeft de release aangekondigd van de marktplaats voor copy trading, ook wel eens social trading of mirror trading genoemd. De marktplaats zal handelaren in staat stellen om de meest winstgevende long en short handelsstrategieën voor spot en futures markten te spotten en te kopiëren, evenals te kiezen tussen DCA en Grid bots. Nu is de functionaliteit beschikbaar voor top crypto beurzen, Binance, HitBTC, Huobi, Upbit, OKEx, Binance US, Binance Futures, Bybit en Coinbase Pro. De doelen van het project voor dit jaar omvatten echter ook integratie met Kraken en FTX.

Gelanceerd in 2018 door het team van financiële en software-ingenieurs die gepassioneerd zijn over het ontwikkelen van betere en eenvoudigere handelssoftware voor digitale activa, heeft TradeSanta in de afgelopen 12 maanden een reeks updates uitgebracht, waaronder futures trading op Binance, integratie met Coinbase Pro, aangepaste TradingView-signalen, verschillende filters, en nu de marktplaats voor sociale handel.

TradeSanta’s copy trading marktplaats in 2022

De marktplaats kan handig worden gebruikt door beginnende gebruikers om de trades uit te voeren die de meer ervaren handelaren al met winst hebben uitgevoerd. De deals zullen bijna gelijktijdig met de makers van de strategieën worden gekopieerd en gesloten, en beginnende traders zullen ze kunnen volgen zonder zelfs maar een sterk begrip van technische indicatoren en andere patronen te hoeven ontwikkelen.

Hoewel de mirror bot op dit moment gratis is, zullen handelaren over een paar maanden een optie hebben om hun strategieën te gelde te maken, wat betekent dat aan bepaalde items op de marktplaats kosten verbonden zullen zijn.

Hoe geautomatiseerd handelen werkt

Traditioneel was het verhandelen van cryptocurrencies een handmatig proces, waarbij gebruikers technische en fundamentele analyses moesten doen, de activa moesten kiezen om te verhandelen, hun investeringsplan moesten opbouwen, hun trades moesten plannen en alle transacties op alle handelsplatformen handmatig moesten beheren. Deze stappen namen echter te veel tijd in beslag, zelfs als ze significante resultaten opleverden.

Met de komst van de geautomatiseerde handel is de situatie veranderd, aangezien computerprogramma’s nu vooraf ingestelde algoritmen kunnen uitvoeren om een transactie uit te voeren. Met behulp van vele hulpmiddelen, waaronder filters, signalen of andere vormen van technische analyse, kan een auto trading bot opent en sluit deals namens de belegger. En hoe meer bots er voor u in het veld werken terwijl u rust, hoe meer geweldige handelsmogelijkheden die bots spotten. Hoewel niemand je kan beschermen tegen verliezen, zelfs de beste bot niet. Omdat het gewoon uw strategie uitvoert in een onvoorspelbare volatiele crypto markt zoals bijvoorbeeld de btc/eur binance paar.

Wat is TradeSanta

TradeSanta is een geautomatiseerd handelsplatform dat dergelijke bots aanbiedt om in uw naam te handelen. Het maakt verbinding met de beursrekeningen van hun klanten via API om automatisch transacties uit te voeren in overeenstemming met de geautomatiseerde strategie die de klanten eerder hebben ingesteld.
 
Als een allesomvattende oplossing bestaat het platform uit verschillende componenten, waaronder een terminal, mobiele app, signalen en marktplaats, die elk specifiek ontworpen trading bots hebben.
 
De dienst biedt meerdere functies die nuttig zijn voor elke beginnende, casual of professionele handelaar, met inbegrip van extra orders, long en short strategie opties, en technische indicatoren, zoals RSI, MACD of Bollinger Bands.
 
Een vooruitblik op de roadmap van het project omvat uitgebreide bots analytics, publieke API voor bots integratie, een signaal marktplaats, en integraties met DEXen en meer CEXen – dus blijf op de hoogte!

Meer informatie over TradeSanta trading bot
Word lid van TradeSanta op Telegram om handelsstrategieën en benaderingen te bespreken.
Volg TradeSanta op Twitter voor marktupdates.
Abonneer u op TradeSanta’s YouTube-kanaal om meer te leren over de handel in crypto.