“Cryptocurrency” is een behoorlijk abstract concept. Veel mensen hebben moeite om te begrijpen hoe de technologie achter cryprocurrency werkt. Het is dan te veel gevraagd om kennis te hebben van de manier van investeren in cryprocurrency. In de afgelopen tien jaar is de waarde van cryptocurrency aanzienlijk gegroeid, ver boven de verwachtingen van veel beleggers. Wanneer je nieuw bent in de cryptowereld zijn er een aantal valkuilen waarvoor je moet uitkijken. In deze blog lees je waar je op moet letten als een beginnende crypto belegger.

Wat is cryptocurrency?

In theorie is cryptocurrency een virtuele valuta die online wordt beheerd en wordt gedistribueerd. In werkelijkheid is het een digitaal activa die waarde kan winnen of verliezen, te vergelijken met aandelen en obligaties. Terwijl traditioneel geld, papieren, biljetten en metalen munten worden gebruiken om waarde aan te duiden, gebruikt een cryptocurrency een virtuele “munt”, “token” of “eenheid”. Je kunt een munt/token/eenheid kopen van elk bedrijf dat cryptocurrency-uitwisselingen faciliteert. Met deze munt/token/eenheid kun je met andere bezitters van cryptocurrency handelen, kopen en verkopen.

Cryptocurrency onderscheidt zich van standaardvaluta doordat ze “gedecentraliseerd” is. Er is geen centrale autoriteit die het geld beheert. De Amerikaanse Federal Reserve beheert bijvoorbeeld de nationale munteenheid van de Verenigde Staten en heeft invloed op de prijzen, rentetarieven en de totale hoeveelheid geld die in de economie circuleert. Bij cryptocurrency ontbreekt dit soort toezicht.

Bitcoin is veruit het grootste en populairste cryptocurrency-systeem ter wereld. Elke cryptocurrency dat geen Bitcoin is, wordt als een altcoin, zoals munten Cardano kopen , gedefinieerd.

Maar hoe werkt het?

Voor de meeste activa wordt de waarde bepaald door marktfactoren. Laten we bijvoorbeeld de vastgoedmarkt nemen. Wat bepaalt de waarde van een eigendom? Een woning kan op een hogere waarde worden geschat wanneer deze op een gewilde locatie ligt, een bepaalde vorm van luxe heeft of het in een buurt ligt waarvan de huizenprijzen stijgen.

De waarde van aandelen wordt over het algemeen bepaald door het succes van het bedrijf (of het dreigende succes van het bedrijf). Hogere winsten betekenen hogere dividenden, dit heeft als gevolg dat de aandelenprijzen worden verhoogd.

De waarde van cryptocurrency’s zijn ook gebonden aan de markt, maar op een andere manier dan bij traditionele valuta. Er is geen fysieke waardebepaling die beïnvloed wordt door de lokale economie. En de waarde is niet gebonden aan bedrijfswinsten. De waarde van een cryptocurrency-eenheid is volledig afhankelijk van het feit of mensen cryptocurrency-eenheden wel of niet willen kopen.

Kies als beginnende belegger de juiste cryptocurrency

Het is eenvoudig om mee te doen op basis van uitspraken als ‘cryptocurrency zijn een waardevolle investering’. Je kunt beter eerst zelf onderzoek doen. Wanneer je cryptocurrency koopt op anycoin.nl, weet dan dat deze cryptocurrency geen intrinsieke waarde heeft. De cryptocurrency die je bezit, bewijst dat je digitaal actief bent en dat je eigenaar bent van de cryptocurrency.

De prijs van cryptocurrency wordt simpelweg bepaald door de publieke perceptie van de waarde, dus je moet geloven dat de waarde van de cryptocurrency waarin je investeert, die waarde heeft. Hoe ontwikkel je deze overtuigingen? Door je eigen onderzoek te doen. Lees white papers en begrijp welke cryptocurrencies mogelijk in waarde zullen stijgen in de toekomst. Nadat je dit hebt gedaan, ben je klaar om een investeringsbeslissing te nemen.