Bitcoin ETF's

Blockchain is misschien het best bekend als de technologie die ten grondslag ligt aan cryptocurrencies zoals Bitcoin, Ethereum en concurrerende altcoins. 

Blockchain loste een probleem op dat zo oud is als ruilhandel zelf: hoe activa efficiënt uit te wisselen. Kredietbrieven, papiergeld en geslagen munten bestaan al eeuwen, maar zijn lastig te verhandelen en te volgen.

Wat zijn crypto ETF's?

Innovaties zoals creditcards en internet verbeterden de snelheid en efficiëntie, maar veel transacties gaan nog steeds via tussenpersonen zoals creditcardmaatschappijen of banken. Het systeem heeft zijn nadelen: handelaren zijn verplicht tot financiële instellingen die aanzienlijke kosten in rekening brengen, er kunnen aanzienlijke vertragingen zijn bij het overboeken van geld, en grote gecentraliseerde financiële netwerken zijn hoofddoelen voor fraude en cyberaanvallen. Bovendien heeft niet iedereen toegang tot traditioneel bankieren en krediet.

Blockchain is een gedecentraliseerd, onvergankelijk digitaal grootboek dat allerlei soorten transacties faciliteert en registreert. Het collectieve grootboek wordt elke keer dat er een transactie plaatsvindt bijgewerkt en de gegevens worden gesynchroniseerd over het netwerk van deelnemers, wat zorgt voor transparantie en vertrouwen. De informatie in de blockchain wordt niet op één enkele locatie opgeslagen, maar wordt eerder verspreid en gekopieerd over een netwerk van computers en andere apparaten. Dit betekent dat de records op de blockchain openbaar, verifieerbaar en toegankelijk zijn voor iedereen die internet heeft.

De technologie werd beroemd met de komst van Bitcoin, maar de technologie is verder gegaan dan alleen cryptocurrencies. Blockchain-ETF’s hebben het potentieel om te profiteren van de toegenomen acceptatie en het gebruik van blockchain-technologie. Blockchain-ETF’s zijn fondsen die aan ten minste een van de volgende twee criteria voldoen:

  • Het zijn fondsen die investeren in bedrijven die betrokken zijn bij de transformatie van bedrijfsapplicaties door middel van ontwikkeling en gebruik van blockchain-technologie.
  • Het zijn fondsen die beleggen in futures en opties die gekoppeld zijn aan de prestaties van Bitcoin, Ether en andere cryptocurrencies, of in cryptocurrency-beleggingsproducten die worden aangeboden door vermogensbeheerders zoals Grayscale of Bitwise.

Gerelateerd: Beste ETF’s

Bitcoin ETF's: voor en nadelen

Voordelen

Gemak: Investeren in een bitcoin-ETF biedt een hefboomwerking op de prijs van bitcoin zonder dat je hoeft te leren hoe Bitcoin werkt, je hoeft je alleen aan te melden voor een cryptocurrency-uitwisseling en de risico’s van het rechtstreeks bezitten van Bitcoin op zich nemen. Bitcoins worden bijvoorbeeld in een wallet bewaard en als een belegger het wachtwoord van de wallet verliest, is zijn Bitcoin voor altijd verloren. Een bitcoin ETF vereenvoudigt het proces van beleggen in Bitcoin.

Diversificatie: Een ETF kan meer dan één activa bevatten. Een Bitcoin ETF kan bijvoorbeeld bestaan ​​uit Bitcoin, Apple-aandelen, Facebook-aandelen en meer, waardoor beleggers de mogelijkheid krijgen om risico’s te beperken en hun portefeuille te diversifiëren. Evenzo zou een bitcoin-ETF, door te handelen op een gereguleerde marktbeurs, beleggers de kans bieden om hun bestaande aandelenportefeuilles te diversifiëren.

Belastingefficiëntie: Aangezien Bitcoin ongereguleerd en gedecentraliseerd is, staan ​​de meeste belastingparadijzen en pensioenfondsen ter wereld geen aankopen van Bitcoin toe. Aan de andere kant zou een Bitcoin ETF-handel op traditionele beurzen waarschijnlijk worden gereguleerd door de SEC en in aanmerking komen voor belastingefficiëntie.

Nadelen

Beheerkosten: ETF’s brengen doorgaans beheerkosten in rekening voor het gemak dat ze bieden. Daarom kan het bezit van een aanzienlijk aantal aandelen in een bitcoin-ETF in de loop van de tijd leiden tot hoge beheerskosten.

ETF-onnauwkeurigheid: Hoewel ETF’s de prijs van een onderliggende waarde volgen, kunnen ze ook meerdere posities hebben om de portefeuille te diversifiëren. Dit suggereert echter dat een stijging van 50% in de prijs van Bitcoin mogelijk niet nauwkeurig wordt weerspiegeld in de waarde van het op de beurs verhandelde fonds vanwege zijn andere posities. Daarom, hoewel een ETF een hefboomwerking biedt voor de prijs van bitcoin, kan het al dan niet een nauwkeurige tracker van zijn prijs zijn.

Grenzen aan de handel in cryptovaluta: Bitcoin kan worden verhandeld voor andere cryptocurrencies, zoals Ethereum, Litecoin, XRP en meer. Een bitcoin-ETF zou niet in aanmerking komen om te handelen voor andere crypto’s, omdat het geen cryptocurrency is, maar gewoon een investeringsfonds dat de prijs van Bitcoin volgt.

Gebrek aan eigendom van Bitcoin: Bitcoin dient als hedge tegen centrale banken, fiat-valuta’s en aandelen. Door onafhankelijk te zijn van centrale banken, biedt Bitcoin een manier om de risico’s van het financiële systeem te beperken. Bitcoin beschermt ook gebruikers en investeerders door privacy te bieden via de Bitcoin-blockchain. Een Bitcoin-ETF zou door de overheid worden gereguleerd, waardoor deze voordelen worden geëlimineerd.

Lijst van crypto ETF’s

Dit is een lijst van alle crypto-ETF’s die in de VS worden verhandeld en die momenteel zijn getagd door ETF-database. Houd er rekening mee dat de lijst mogelijk geen nieuw uitgegeven ETF’s bevat.

  • BLOK Amplify Transformational Data Sharing
  • BLCN Siren ETF Trust Siren Nasdaq NexGen Economy
  • LEGR First Trust Indxx Innovative Transaction & Process
  • BITQ Bitwise Crypto Industry Innovators
  • DAPP VanEck Digital Transformation
  • BKCH Global X Blockchain
  • KOIN Capital Link NextGen Protocol

Conclusie

Bitcoin-ETF’s zijn op de beurs verhandelde fondsen die de waarde van Bitcoin volgen en handelen op traditionele marktbeurzen in plaats van cryptocurrency-uitwisselingen. Ze stellen beleggers in staat om in bitcoin te investeren zonder het gedoe van het gebruik van een cryptocurrency-uitwisseling, terwijl ze een hefboomeffect op de prijs bieden.

Hoe het werkt

Een ETF (exchange-traded fund) is een beleggingsfonds dat de prijs van een onderliggende waarde of index volgt. Tegenwoordig zijn ETF’s beschikbaar voor verschillende activa en sectoren, variërend van grondstoffen tot valuta’s. Een populaire ETF is de VanGuard ETF.

Een Bitcoin ETF zou op dezelfde manier werken: de prijs van één aandeel van het op de beurs verhandelde fonds zou fluctueren met de prijs van Bitcoin. Als Bitcoin in waarde stijgt, stijgt de ETF ook en vice versa. Maar in plaats van te handelen op een cryptocurrency-uitwisseling, zou de ETF handelen op een marktbeurs zoals de NYSE of TSX.

Als je risicotolerantie hebt, is het veel logischer om rechtstreeks in cryptocurrencies te beleggen in plaats van via ETF’s te gaan, aangezien de winsten veel hoger zijn. Als je echter risicomijdend bent of een instelling bent die vastloopt door wettelijke eisen, is het veel logischer om de ETF-route te volgen.

Gerelateerd: Beste dividend ETF’s

Investeren in crypto ETF's

5/5
5/5
5/5
4.5/5
4.5/5