Sinds de corona tijd zijn we allemaal meer vanuit huis gaan werken. Een groot deel van de banen tegenwoordig kunnen hybride of zelfs helemaal vanuit huis worden gedaan. Als je zelf iemand bent met een interesse voor thuiswerk, dan is investeren misschien iets voor jou. Nieuwe investeerders kiezen meestal voor beleggingsfondsen, ETF’s (trackers) of aandelen. Met aandelen koop je een klein deel van het eigendom van een bedrijf. De prijs van je aandeel kan stijgen, gelijk blijven of dalen. Dat hangt met name af van de verwachtingen van investeerders over de toekomst van het bedrijf. Het doel van deze investering is om in de toekomst financieel voordeel te behalen. Dit doe je door de juiste bedrijven te kiezen om aandelen van te kopen, bedrijven waarvan je verwacht dat deze in waarde gaan stijgen. Aandelen is niet de enige manier van beleggen. Zeker sinds corona bieden hebben de meeste bedrijven geen zekerheid en zijn dus ook de aandelen minder betrouwbaar en veilig geworden. Een andere manier van beleggen is door fysiek goud te kopen bij een partij zoals Doijer & Kalff.

Gouden kansen

Waarom is het nu dan zo anders voor goud? Ten eerste, waar aandelen getroffen worden door de huidige inflatie, is de goudprijs met gemiddeld minstens 8% per jaar gestegen sinds 1971 door de toenemende vraag. Goud is dus een relatief veilige manier van beleggen, het is namelijk een waardevast materiaal. Verder is goudvoorraad redelijk stabiel, waardoor een vermogen opbouwen met goud niet gevoelig is voor inflatie. Het is niet zonder reden dat banken nog steeds enorme voorraden aan goud hebben liggen, het is het anker van ons monetaire systeem.

Waarom beginnen met goud

In de afgelopen decennia is de koopkracht van het geld met gemiddeld 2 tot 3% verloren gegaan per jaar. De koopkracht van onze oude gulden, de recentere euro en de amerikaanse dollar is in de laatste 100 jaar zelfs met 98% afgenomen. Omdat goud dus een stijgende vraag ondergaat door de stijgende welvaart, wordt er verwacht dat de waarde van goud alleen maar omhoog zal gaan in de komende jaren. Dus wil je beginnen met beleggen maar weet je niet waarin, dan is goud een veilige en betrouwbare start. Hoe eerder je begint, hoe sneller je kan genieten van je opbrengsten. Klik hier om zelf te beleggen in goud en er meer over te lezen. Wie wil er nou niet comfortabel zitten met zijn of haar eigen vermogen?